Hónap vége van és eltört a vízcső? Vagy nem folyik le a víz? Nincs áram? Netán más célból kell azonnal a pénz? Rögtön segít a MikroCredit, amelynek MiniKölcsönével első alkalommal legfeljebb 45 ezer forinthoz juthatunk hozzá munkanapokon akár egy órán belül, ám határidőre történő visszafizetés esetén második alkalommal már feljebb is mehet az összeg. A kölcsön teljesen online is felvehető, azaz ki sem kell mozdulnunk az otthonunkból.

Gyors pénzügyi segítséget ígér a MikroCredit, kihasználva, hogy 2017. július 20 óta már teljesen online is köthetünk szerződést pénzügyi konstrukcióra. Ez azt jelenti, hogy az ügyfél úgy is felveheti a kölcsönt, hogy Android, vagy akár IOS rendszerű tabletjével vagy okostelefonjával azonosítja be magát és írja alá a hitelszerződést anélkül, hogy bárhová el kellene mennie. Ezzel nemcsak a városokban, de akár az ország postával vagy takarékszövetkezettel nem rendelkező legtávolabbi falujában is - pozitív hitelbírálat esetén - bárki hozzájuthat a pénzhez, melyet a bankszámlájára utalnak, Expressz Szolgáltatás esetén munkanapokon akár még az igénylés napján is.

A teljesen online ügyintézéssel és aláírással a MikroCredit országosan egyedülálló szolgáltatást nyújt a MiniKölcsönnel.

A szabadfelhasználású MiniKölcsön igénylése 3 egyszerű lépésben kezdeményezhető a konstrukció honlapján. Először el kell döntenie az ügyfélnek, hogy a szokásos, legfeljebb 40 napos átfutási idővel kéri a kölcsönt, vagy - felár ellenében - akár egy órán belüli, de legkésőbb a következő munkanap 12 óráig megvalósuló hitelbírálattal. Második lépésben ki kell választania a kölcsönösszeget, mely 25 és 45 ezer forint között lehet első alkalommal. Ha az ügyfél pontosan törleszt, akkor a későbbiekben egyre emelkedhet a következő kölcsön maximális összege, a negyedik alkalomtól akár már 150 ezer forintig is. Végül harmadik lépésben ki kell választani, hogy 30 és 45 napon belül mikor szeretné visszafizetni a kölcsön összegét egyösszegben, kamattal növelve.

Ha ezeket kiválasztotta az ügyfél a MiniKölcsön honlapján, akkor egy rövid regisztrációs folyamat következik az e-mail címével és mobiltelefonszámával, majd máris igényelhető a kölcsön. A kölcsön igényléséhez fedezet nem szükséges.

Az igénylésnél az ügyfél választhat hagyományos, papír alapú folyamat, vagy a legkorszerűbb, tisztán elektronikus ügyintézés között. Utóbbi esetben egy videó azonosítással és az elektronikus aláírással teljes értékű kölcsönszerződés jön létre. A pozitív kölcsönbírálat után az ügyfél kezdeményezi a video azonosítást, amely során a MikroCredit munkatársa elvégzi az ügyfélazonosítást. Az online igénylés lehetséges okostelefonon, tableten vagy akár számítógépen keresztül is, azonban a szerződéskötéshez mindenképpen vagy az okostelefonunkra, vagy a tabletünkre lesz szükség ugyanis egy applikáción keresztül történik a dokumentumok elektronikus aláírása.

Ha valaki személyesen szeretné aláírni a dokumentumokat, erre Budapest több pontján, továbbá Miskolcon és Békéscsabán van lehetőség jelenleg.

A MiniKölcsönnel akár pár órán belül hozzájuthatunk első alkalommal legfeljebb 45 ezer forinthoz anélkül, hogy kimozdulnánk a szobánkbólForrás: MoneyGram

Mennyibe kerül?

A MiniKölcsön cikkünk megjelenésekor éppen akciós, ami igen kedvező kamatozást jelent:

évi 9,5 százalékos hitelkamat mellett a teljes hiteldíj mutató (THM) mértéke 9,9 százalék. A futamidő alatt a kamatozás fix, azaz a kamat nem változik. Amennyiben az ügyfél nem kérte az Expressz Szolgáltatást és legkésőbb a vállalt határidőre banki átutalással pontosan visszafizeti a kölcsönösszeget, úgy a kamaton felül semmilyen plusz költséget nem kell fizetnie. Azaz a 45 ezer forintos kölcsönre 45 napra vállalt visszafizetés esetén 45 ezer 527 forintot fizet vissza.

Ha az ügyfél nem tudja, vagy nem szeretné visszafizetni a kölcsönt a vállalt határidőre, akkor a kamat (a fenti esetben 527 forint) és a változó, ún. prolongációs díj határidőre történő megfizetésével a MikroCredit meghosszabbítja a MiniKölcsönt egy újabb, az előzővel megegyező futamidőre. Ekkor a kölcsön összegéből semmit sem kell visszafizetni. Ez a hosszabbítás az elsővel megegyező futamidőnként bármennyi alkalommal meghosszabbítható pusztán a kamat és a prolongációs díj határidőre történő megfizetésével.

A MiniKölcsönnél természetesen nem csak meghosszabbítás, de előtörlesztés is lehetséges.

Az ügyfél akkor is igényelhet MiniKölcsönt, ha máshol már rendelkezik hitelszerződéssel, azonban egyszerre csak egy aktív MiniKölcsöne lehet.

Amennyiben a határidőig kiegyenlíti az ügyfél a tartozást, mindenféle késedelem nélkül, úgy a következő alkalommal még gyorsabban és egyszerűbben juthat kölcsönhöz. A második és azt követő alkalmakkal ráadásul az ügyfél által felvehető összeg maximális értéke is növekszik. A törlesztés onnantól számít elfogadottnak, hogy a számlára beérkezett az ügyfél által utalt összeg. A kölcsön sikeres törlesztése után magasabb összeg igényelésére is lehetőség van.

A cikk megjelenését a MikroCredit Zrt. támogatta.