Kettétépték a 21 milliárdot érő lottószelvényt

Vágólapra másolva!
Egy nyugdíjas pár 58 millió fontot, azaz nagyjából 21 milliárd forint jackpotot nyert a lottón, annak ellenére is, hogy a nyerő szelvényt a legtöbb helyen be sem váltották volna.
Vágólapra másolva!

Fred Higgins felkereste az egyik helyi lottózót a szelvénnyel, amelyről akkor még nem tudta, hogy hatalmas összeg ütheti a markát annak révén. A fogadószelvényt átadta a lottózó munkatársának, aki azt behelyezte a gépbe, majd közölte, hogy Higgins sajnos nem nyert. A vesztes szelvényt ekkor a férfi kettétépte és kidobta a kukába. Ám abban a pillanatban a gép kiírta, hogy a szelvénnyel forduljanak a Camelot vállalathoz, amelyhez az Euromillions lottójáték is tartozik.

Fred Higgins hazaért feleségéhez, Lesley Higgins-hez az összetépett szelvénnyel, majd közösen még egyszer leellenőrizték a számokat.

Ekkor derült csak ki, hogy a nyugdíjas házaspár 58 millió fonttal lett gazdagabb. A feleség ráadásul elsőre félrenézte a nyeremény összegét is, így egy ideig azt gondolták, hogy „csak” 5,8 millió fontot nyertek.

A férfi másnap felhívta a Camelot vállalatot, és elmondta, mi történt velük. A cégnél megértőek voltak, így a házaspár felvehette az óriási pénzösszeget. Fred és Lesley Higgins 35 éve élnek boldog házasságban, a nyereményből pedig a tervek szerint utaznak és nyaralót vásárolnak Franciaországban vagy Barbadoson.