Az Auchan áruházak tapasztalatai szerint sok család ugyan már július végén elkezdi a felkészülést az iskolakezdésre, de a többség inkább augusztus végére, a családi nyaralás utánra időzíti a beszerző körutat, írják közleményükben. Ennek kapcsán a vállalatnál elébe mennek annak a vásárlói gyakorlatnak, melyet bizonyos áruházláncak korábban tiltottak.

Az Auchan több mint 2000 különböző termékkel készült a tanévkezdésre, amelyek közül mintegy 1000 az online áruházban is kapható.

Az áruházlánc idén arra számít, hogy sok telefonnal fotózó szülővel találkoznak majd a polcoknál.

Évről évre jellemzőbb ugyanis, hogy a heti bevásárlás során a szülők maguk tekintik át először  a kínálatot, a döntést pedig a helyben készített kép alapján a gyermekükre bízzák.

Ez eltér a korábbi években az egyes áruházokra jellemző gyakorlattól, mely tiltotta a vásárlóknak az üzlettérben való fotózást - még akkor is, ha az áruházláncak többsége általában nem érvényesítette egységeiben vasszigorúsággal a rendelkezést.

IllusztrációForrás: MTI/Máthé Zoltán

Rohamra számítanak

Az iskolakezdési csúcsszezon az áruházlánc szerint idén is augusztus 20. után indul majd, de tekintettel azokra, akik több részletben szerzik be a tanszereket, a vásár már a napokban elkezdődött.

A szülők gyakran konkrét, tanároktól kapott listával érkeznek, mert sok intézményben követelmény, hogy egyeneszközt használjanak a gyerekek az alapvető tanszerekből.

A táskák, a tolltartók és kiegészítők kapcsán azonban a cég tapasztalatai szerint már határozott elképzelései vannak a legkisebbeknek is.

A szülők ezért a heti bevásárlás alkalmával először inkább csak fotóznak, a döntést pedig a gyerekre bízzák.

Az óriási választékban azonban sokszor szükség van útmutatásra, különösen akkor, ha első osztályát kezdi a gyerek.

Az áruházlánc emiatt pedagógusokat kért fel arra, hogy több áruházában, hétvégente támogassák a szülőket a tanszervásárlásban. A tanévkezdésig folyamatos akciókkal segíti az áruházlánc a felkészülést.

A cég azt is jelezte, növekszik a vásárlói érdeklődés az egyedi termékek iránt. A szülők már az alapvető írószerekre is hajlandóak magasabb összeget fordítani, hogy olyan termék kerüljön a táskába, ami tartós és ellenálló.

Rohamra készülnek az áruházláncnálForrás: Auchan

A táskaválasztásban az áruházlánc tapasztalatai szerint, a márka mellett az extra tároló rekeszek, a praktikum is fontos szempont.

A kisiskolásoknak a hagyományos, merevített hátrésszel ellátott, de könnyített kivitelű táskákat vásárolják a legtöbben. Ezek között a népszerű rajz- és animációs filmek szereplőivel díszített változatok a slágerek. A tinédzsereknek azonban már fontosabb, hogy minden elférjen a táskában, így az rendelkezzen laptop vagy okostelefon tároló zsebekkel, és a termék megfeleljen az aktuális trendeknek.

A hazai nagycsaládosok iskolakezdésének támogatására idén gyűjtést szervezett az Auchan a Nagycsaládosok Országos Egyesületével együttműködve. A pluszban megvásárolt írószereket, tanszereket 2018. augusztus 16. és szeptember 2. között adhatják le a vásárlók az Auchan áruházakban kihelyezett gyűjtőknél.