A Huawei már jövőre piacvezető lehet

Huawei logó
China's smartphone manufacturer Huawei showcase booth in Shenzhen International Airport on July 9, 2017. In a bid to enhance after-sale device support, smartphone manufacturer Huawei on Monday launched 17 exclusive service centres across India. (Jim Lee/EyePress)
Vágólapra másolva!
A Huawei idén már elért egy kimagasló eredményt, hiszen néhány napja a vállalat megelőzte az Apple-t az okostelefongyártók piacán. Ezzel a kínai vállalat rendelkezik jelenleg a második legnagyobb piaci részesedéssel a szektorban. A Huawei viszont jövőre még nagyobb terveket sző.
Vágólapra másolva!

A Huawei vezetősége szerint a gyártó az év első hat hónapjában 95 millió készüléket adott el, az előrejelzések szerint pedig az év végére ez a szám a 200 milliót is meghaladhatja. Amennyiben ez igaznak bizonyul,

az 31 százalékos növekedést jelentene az előző évhez képest.

Az elmúlt évben a Huawei némiképp lelassult és 153 millió okostelefont adott el világszerte, amely csupán 10 százalékos növekedést jelentett 2016-hoz képest, pedig abban az évben 29 százalékkal emelkedtek az eladásaik.

Illusztráció Forrás: AFP/Jim Lee

A pozitív előrejelzés egyik oka, hogy Kínában ismét felpörgött az okostelefonok iránti kereslet, a Huweinél pedig úgy gondolják,

hogy jövőre akár a Samsungot is megelőzhetik,

ezzel pedig ők lennének a világ legnagyobb gyártója.

Richard Yu, a Huawei vezérigazgatója elmondta, hogy az idei évben megszilárdítja a második helyét a vállalat, és nem elképzelhetetlen, hogy 2019 utolsó negyedévére már piacvezetők lesznek.

Ebben viszont nagy szerepet játszhat az amerikai-kínai vámháború, mivel a Huawei számára továbbra is kiemelkedően fontos a kínai piac.

Ráadásul az Egyesült Államokban, Ausztráliában és számos más országban is felmerült a gyanúja, hogy a Huawei a készülékeiken keresztül a kínai kormánynak szivárogtathat felhasználói adatokat, ezért a legtöbb nyugati országba továbbra is nehéz lesz betörni a vállalat számára.

A Huawei gyakorlatilag ki van zárva az amerikai piacról, hiszen egyetlen nagyobb szolgáltató sem árulja a telefonjaikat.