Küldik a leveleket a kamarai hozzájárulással tartozó vállalkozásoknak

nyugdíjas munkavállaló
Vágólapra másolva!
A kamarai hozzájárulási hátralékkal rendelkezőkkel kapcsolatos kérdést hamarosan és tisztességesen lezárják - mondta Csoltó Gábor, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke egy interjúban. Az első, udvarias leveleket hamarosan postázzák is az érintetteknek. Az új elnök elkötelezett a kamarában megkezdett változások iránt.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években a kamarai tartozások ügyét lazán kezelték, de ezt a kérdést is le kell zárni, mégpedig hamarosan és tisztességesen.

Egyrészt több mint egymilliárd forintról van szó, amelyről nem lenne célszerű lemondani, másrészt a díj befizetéséről a kamarai törvény rendelkezik, és köztartozás módjára behajtható. Arról nem is beszélve, hogy mit szólnának a hozzájárulást időre, tisztességgel befizetők ahhoz, hogy a mulasztóknak elengedjük a tartozást?" - nyilatkozott Csoltó Gábor, a BKIK elnöke a Napi.hu-nak adott interjújában.

Minden fővárosi vállalkozásnak meg kell fizetnie a kamarai hozzájárulást - cserébe szolgáltató kamarát ígér a nemrég megválaszott elnök, Csoltó Gábor (képünk illusztráció) Forrás: Science Photo Library/CAIA IMAGE / SCIENCE PHOTO LIBRARY/Caia Image / Science Photo Libra

Az elnök szerint, ha a kamarai tagok és a vállalkozások látják, hogy a befizetett díjért minőségi szolgáltatást kapnak, akkor megéri beszedni az elmaradt pénzt.

Az így befolyó milliókat - ez vállalkozásonként csak évi 5 ezer forint - a szolgáltató kamara beindítására fordítják

és ezt szeretnék megismertetni a tagsággal is.

Az első udvarias levelet a közeljövőben már postázzák.

A kamarában uralkodó bizalmi válság megszüntetéséhez Csoltó Gábor fő intézkedésként a törvényesség helyreállítását nevezte meg, melyet már el is indított. Már zajlik a BKIK működési anomáliáinak feltárása, 2018 végén pedig publikálják a kamara működését vizsgáló jelentést.

A 72 részből álló szervezeti felépítés 26-ra csökkenttették, a korábbi vezetők gyanús intézkedéseinek vizsgálatát továbbviszik és megszigorították a hivatali utak engedélyezését és a napidíjak elszámolását is.

A teljes cikk a Napi.hu-n olvasható el.