Már harmadik éve táboroznak kárpátaljai diákok az MNB, illetve a Pénziránytű Alapítvány támogatásával az Összefogás a Jövőért Alapítvány szervezésében. Ezen a nyáron 40 diák érkezett Balatonföldvárra, akik egyébként tanulmányi ösztöndíjban is részesülnek ugyanennek a programnak a keretében. Középiskolás, illetve egyetemi éveit kezdő fiatalokról van szó, akik közül sokan Magyarországon folytatják tanulmányaikat.

A táborba érkező gyerekek a tartalmas kikapcsolódás és szórakozás mellett hasznos, a Pénziránytű Alapítvány támogatásával megjelent Küldetések a pénz világában, illetve Iránytű a pénzügyekhez című tankönyvek segítségével szakértő pedagógusok vezetésével pénzügyi és gazdasági ismereteket is szereznek.

A balatonföldvári táborban kárpátaljai középiskolások nyaralnak és tanulnak.Forrás: Szabó Richárd


Országosan már több mint 200 ezer diák tanulhat a Pénziránytű Alapítvány által fejlesztett pénzügyi-gazdasági tankönyvekből és munkafüzetekből.

Az alapítvány kiemelt célja a könyvek minél szélesebb körű terjesztése annak érdekében, hogy lakóhelytől és anyagi helyzettől függetlenül egyre több magyarországi diák kapjon lehetőséget mindennapi pénzügyi ismereteinek bővítésére.

A Pénziránytű Alapítvány általános és középiskolai programjai elsősorban a közoktatáson belüli pénzügyi-gazdasági ismeretterjesztést szolgálják.

A táboroztatást a jegybank, a Pénziránytű Alapítvány és az Összefogás a Jövőért Alapítvány támogatja.Forrás: Szabó Richárd

Az ehhez kapcsolódó intenzív tankönyv- és tartalomfejlesztési tevékenység szervesen kapcsolódik a köznevelési tartalmak modernizációjához. Fontos kiemelni, hogy az ingyenes állami tankönyvprogram, továbbá az Alapítvány és az MNB támogatásának köszönhetően az alapítvány tankönyveinek több mint 95%-a ingyenesen jutott el a diákokhoz.
Az Alapítvány 2016-ban megjelent „Iránytű a pénzügyekhez" című középiskolai tankönyve volt az első a pénzügyi-gazdasági tankönyvek sorában, majd ezt követte 2017-ben a „Küldetések a pénz világában" című általános iskolásoknak szóló tankönyv és munkafüzet. Ezek a könyvek innovatív módon gyakorlati problémák, „esettanulmányok" felől indulva mutatják be a mindennapi pénzügyek és a gazdaság működésének fontosabb összefüggéseit.