Díjazták a legelőremutatóbb szállítmányozó cégeket

áruszállítás, kamion, truck
A truck drives past a harvested sugar cane plantation in Pradopolis, 400 km from Sao Paulo, on June 6, 2008. While other countries are hiking prices at the pump, Brazil is going against the trend: maintaining retail prices by cutting fuel taxes. Ethanol, made from domestically-grown sugar cane, is cheaper than gasoline, and sells for just 1.5 reals (0.95 cents) per liter -- giving the country an added measure of insulation from global oil prices. More than 80 percent of cars are "flex-fuel" models, meaning their engines are built to run on either gasoline or ethanol, or a mix of the two. AFP PHOTO/Nelson Almeida / AFP / NELSON ALMEIDA
Vágólapra másolva!
Hagyományteremtő céllal díjazta a logisztikai iparág példamutató gyakorlatait a hazai telematikai szektor vezető szereplője, a WebEye Magyarország Kft. A magyar tulajdonú cégcsoport három kategóriában kereste azokat a legelőremutatóbb megoldásokat hasznosító szállítmányozó cégeket, akik tevékenysége példaértékű a piacon.
Vágólapra másolva!

A logisztikai ágazat legtöbb szereplője, legyen szó akár a legkisebbekről vagy a legnagyobbakról, mára felvértezte magát a telematikai megoldások nyújtotta lehetőségekkel.

A járműkövetés, az üzemanyag- és útvonaloptimalizálás, a különböző menettulajdonságok monitorozása és az így kapott adatok felhasználása szinte iparági alapkövetelménnyé vált.

Az iparági rálátásunkat felhasználva szeretnénk minden piaci szereplő számára követhető példákat bemutatni, ez által még magasabb minőségi sztenderdeket bevezetni a hazai áruszállításban – beszélt a kezdeményezés céljáról Gáll Levente, a WebEye Magyarország ügyvezetője.

A nyertesek három kategóriában kerültek kiválasztásra. Keresték a legtöbb különböző telematikai szolgáltatást használó fuvarozót, azt a vállalkozást aki az elmúlt egy évben a legtöbb új járművet szerelte fel telematikai megoldásokkal, és azt céget, amely a legrégebb óta használ telematikával kapcsolatos szolgáltatásokat.

A három kategória alapján a leginnovatívabb fuvarozó a Maltacourt Supply Chain, a legdinamikusabban fejlődő Webeye-partner a Szemerey-Plus, és a telematika iránt legelkötelezettebb piaci szereplő a Karzol-Trans lett.

A járműkövetés, az üzemanyag- és útvonaloptimalizálás, a különböző menettulajdonságok monitorozása és az így kapott adatok felhasználása mára szinte iparági alapkövetelménnyé vált Forrás: AFP/Nelson Almeida

A Maltacourt Supply Chain Zrt. és korábbi jogi elődeinek egészen speciális telematikai igényeknek kell megfeleniük megbízóik, az FMCG kis- és nagykereskedelem, a gyógyszeripar, vagy a vegyipar piacvezető szereplői révén. A Maltacourt Supply Chain munkatársai jelenleg is igyekeznek kihasználni a technológia nyújtotta lehetőségeket a tachográfadatok letöltésével és online figyelésével, a vezetési stílus monitorozásával, a segédhajtás-, raktérnyitás és üzemanyagfigyeléssel, rádiós pótkocsikövetéssel, vagy akár hűtős járművek esetében hőmérséklet méréssel.

Az egyik legmodernebb eszközparkkal rendelkező Szemerey-Plus bővülési üteme kiemelkedő a magyar piacon. A WebEye-jal közös együttműködésük 2015-ben indult és az első három évben közel 160 végpontot szereltek fel innovatív követési és monitoring-megoldásokkal. A legújabb telematikai és vállalatirányítási szolgáltatások lehetővé teszik számukra az egyszerűbb fuvarszervezést, a pontos és gyors elszámolásokat a munkavállalókkal, a bevételek és költségek kezelését a megbízókkal/beszállítókkal, a futásteljesítmény és megtérülések monitorozását, üzemanyagfelhasználási-, karbantartási költségek ellenőrzését és mindezek által segítséget nyújtanak nekik a bevételek és a költséghatékonyság növelésében.

A telematika iránt legelkötelezettebb vállalkozás, a Karzol-Trans esetében közel kétszáz hasznosított telematikai eszközt említhetünk, amelyekkel, a bővülésükkel párhuzamosan, az elmúlt több, mint tizenkét évben fokozatosan szerelték fel a járműparkjukat. Jelenleg ők azok, akik legrégebb óta vesznek igénybe valamilyen telematikai szolgáltatást a szolgáltató partnerei közül.

A WebEye különdíjban részesítette továbbá a Waberer's-Szemerey Logisztikát, aki üzleti volumene és a WebEye-jal kialakított egyedi stratégiai partnersége lévén nem csak a szolgáltató ügyfelei között tölt be különlegesen fontos szerepet, de egyben a teljes magyarországi fuvarozásban is az egyik legjelentősebb, iránymutató iparági szereplő.

A WebEye célja, hogy a kiemelkedő gyakorlatok elismerése mellett a díjazottakon keresztül mutassa be a legújabb telematikai innovációkat.