Minneapolis–Saint Paul nemzetközi repülőtéren nemrégiben átadták az első négycsillagos szállodát. Az InterContinental Minneapolis-St. Paul Airport Hotel különlegessége, hogy közvetlen kapcsolattal rendelkezik a reptér egyes termináljához, így az utazók közvetlenül a repülőút után már le is pihenhetnek saját szállodai szobájukban.

Az InterContinental Minneapolis-St. Paul Airport Hotel 300 szobát kínál, valamint konferenciatermet, gyógyfürdőt és saját biztonsági kaput, elsősorban az üzleti úton lévőknek. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően a kézipoggyásszal utazók közvetlenül bejuthatnak a repülőtér biztonsági ellenőrzés utáni zónájába.

IllusztrációForrás: AFP/Joerg Koch

A repülőtéri szállodák különösen kényelmesek lehetnek az üzleti úton lévőknek, akik csupán néhány napig terveznek maradni – nyilatkozta Melissa Scovronski szóvivő a CNBC-nek.

Az újonnan megnyitott hotel a legújabb példája annak, hogy a repülőterek felismerik a helyszíni hotelekből származó bevételeket. Ezekkel a szolgáltatásokkal nemcsak a szállodák járnak jól, hanem a reptér is, hiszen növeli a versenyképességet és az utazási kényelmet egyaránt.

IllusztrációForrás: AFP/robertharding/Jason Langley

A következő néhány évben az utasok számára egyre több reptéren lesz elérhető a szállodák kényelme, valamint az azon keresztül reptérre jutás is. Többek között hasonló lehetőség várja az utazókat a houstoni George Bush Intercontinental repülőtéren, valamint a bostoni nemzetközi repülőtéren.

2015-ben a denveri nemzetközi repülőtéren adták át az 519 szobás Westin Denver International Airport hotel és konferenciaközpontot, a Jeppesen terminál szomszédságában. A fedett medencét és a fitneszrészességet is magában foglaló szállodának van egy kiterjedt művészeti gyűjteménye és egy közvetlen vasútvonala a városba.

A Dallas / Fort Worth nemzetközi repülőtéren már két szálloda is közvetlenül elérhető a terminálokról, ahol egy szabadtéri medencében is kipihenhetik az utazók a fáradalmakat, ami ráadásul kilátással bír a kifutópályákra.

IllusztrációForrás: AFP/robertharding/Christian Kober

A Miami reptéren ugyanakkor már 1959-től elérhetők a reptérrel közvetlen kapcsolatban lévő szállodai szolgáltatások.Az utasaink mintegy 40 százaléka választja a helyszíni szállodánk kínálatát – nyilatkozta Greg Chin, a reptér szóvivője.

Ugyanakkor San Francisco szintén közvetlen szállodai kapcsolattal kívánja bővíteni reptéri kínálatát: a Grand Hyatt 351 szobával, 15 ezer négyzetméter összterületű tárgyalóteremmel, továbbá közvetlen vasútvonallal kíván kedvezni leendő ügyfeleinek – várhatóan 2019 nyarán nyílik meg.