Megint kitalált valamit a Lidl

Görögország válság, külvárosi Lidl üzletben, tartós élelmiszerek, rizs, a cukor, száraz tészta,
Görögország válság, külvárosi Lidl üzlet előtt,a lakosság tartós élelmiszerek vásárol. menőtt a risz, a cukor és a száraz tészta eladása. 2017.07.06.
Vágólapra másolva!
A Lidl túlérett, illetve sérült zöldségeket és gyümölcsöket árul 5 kilogrammos papírdobozokba csomagolva 1,50 fontért nagy-britanniai üzleteiben. A kezdeményezéstől a diszkontlánc a hulladék csökkenését várja, illetve olcsón szeretne ilyen értékcsökkent termékeket kínálni vásárlóinak.
Vágólapra másolva!

A dobozok értékcsökkent, vagyis egy kicsit túlérett vagy olyan zöldségeket-gyümölcsöket rejtenek, amelyeken van valamilyen kisebb sérülés. Ezek a termékek a Lidl 122 üzletében kaphatók Nagy-Britannia-szerte. A megmaradt készleteket jótékonysági célokra fordítják.

Mindezt a társaság „Túl jó ahhoz, hogy kidobjuk!" szlogennel futó kampánya részeként teszik.

Miután a vásárlók nem válogathatnak a dobozok, illetve azok tartalma között, az üzletlánc garantálja, hogy csak fogyasztásra tökéletesen alkalmas zöldségeket és gyümölcsöket kínál ebben a formában eladásra.

A cég brit érdekeltségének vezérigazgatója, Christian Hartnagel az Independentnek kiemelte, hogy mivel az áruházaikban keletkező hulladék tekintélyes részét a frissáruk teszik ki, ezért izgatottan várják, mennyire lesz sikeres mostani kezdeményezésük.

Az akció annak a vállalásnak a jegyében fogant, amelynek keretében

a diszkonthálózat 2020-ra minden üzletében 25 százalékkal szeretné csökkenteni az élelmiszerhulladékot.

A kiskereskedelmi lánc nemrégiben bejelentette, hogy ez a mutatószám jelenleg üzletenként 13,3 százaléknál jár. Az élelmiszeripar és -kereskedelem egyébként évi 10 millió tonna élelmiszerből származó hulladék keletkezéséért felelős.

A Lidl a brit láncát érintő bejelentést tett Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

A Lidl nem az első üzletlánc Nagy-Britanniában, amely diszkontáron árusít nem teljesen friss, de fogyasztásra még tökéletesen alkalmas zöldséget és gyümölcsöt vásárlóinak. Az Asda korábban például olyan mennyiséget kínált belőlük 3,50 fontért, ami egy négytagú családnak egy hétig elég volt. De a Tesco és a Morrisons is szervezett már hasonló akciókat.