Kiderült, hogy mire és mennyi időt sunnyognak el az emberek munka közben

2018.08.10. 14:25

Egy friss felmérésben amerikai dolgozókat kérdeztek meg arról, hogy munka közben milyen más tevékenységet folytatnak. Néhányuk alig foglalkozik mással és becsületesen dolgozik, míg sokan Youtube-videókat néznek, alszanak vagy éppen nagy bevásárlást csinálnak az interneten. Bemutatjuk, hogyan pazarolják el a munkaóráikat az amerikai dolgozók.

Érdekes kutatási eredmény látott napvilágot az Amerikai Egyesült Államokban. Az American Time Use felmérése során 2013 és 2017 között vizsgálta meg a dolgozókat, és ezáltal azt szerette volna kideríteni a Egyesült Államok munkaügyi minisztériumának munkastatisztikai részlege, hogy a milyen más tevékenységeket folytatnak az alkalmazottak munkaidőben.

A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók idejük 92,3 százalékát ténylegesen a munkájukkal töltik. Az esetek közel felében, amikor éppen nem dolgoznak, az evést és az ivást jelöltek meg mint melléktevékenység. A résztvevők válaszaiból kiderül az is, hogy az alkalmazottak 22 százaléka ugyan dolgozott, de nem azt a munkát csinálta, amiért a cég fizeti, hanem egy másik állásának feladatait végezte el.

Aki nem eszik vagy egy másik állására készíti el a munkát, az Youtube videókat szeret nézni, társalogni a kollégákkal vagy cigiszünetre menni.

A válaszadók átlagosan 34 percet töltenek el munkahelyükön úgy, hogy nem dolgoznak. Azonban miután kiszűrték a statisztikából azokat, akik egyáltalán nem tartanak rövid szüneteket, még rosszabb volt a helyzet. Kiderült, hogy jelenleg átlagosan 54 percet töltenek a dolgozók semmittevéssel.

A listán szereplő dolgok mellett még meccsnézés, személyes emailek küldése, új munkahely keresése, zenehallgatás és telefonálás tartozik a kedvelt tevékenységek közé. 

 Adódik a kérdés: