Óriási üzlet egy nemzetközi súlycsökkentő program

Tavaszi méregtelenítés helyett: tedd rendbe az anyagcserédet shake diéta zöld turmix
Vágólapra másolva!
Több mint egymillióan csatlakoztak a Weight Watchers Internationalhez, de a részvényárfolyamok csökkenése a bevétel-növekedéshez képest elmarad az előrejelzéstől.
Vágólapra másolva!

A Weight Watchers International folytatta lenyűgöző előfizetői növekedését a második negyedévben: 27,6 százalékkal, vagyis

egymillió előfizető csatlakozott, így már 4,5 millió ember a tagja a kezdeményezésnek.

Ugyanakkor a bevételek kevésbé ilyen lenyűgözőek, és "csak" 17,6 százalékos növekedést produkáltak, ami 409 millió dolláros (112,6 milliárd forint) emelkedést jelent.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Mi az a Weight Watchers?

A Weight Watchers egy globális wellness cég és egyben a világ vezető kereskedelmi súlykezelési programja. A program során interneten és személyesen is találkozhatnak a résztvevők, hogy támogassák az egészséges életmódot, valamint a súlycsökkenésre való törekvéseket.

– jegyezte meg RJ Hottovy, a Morningstar elemzője az Investor Business Daily-nek.

A felhasználók súlycsökkenése mellett a céget gyorsuló eladások jellemezték, köszönhetően Oprah Winfrey bevonásának, valamint a cég sikeres közösségi média kampányainak, amiben a híres rendező, Kevin Smith is szerepelt.

Mi várható a jövőben?

A befektetők óvatos becsléseket a 2018-ra vonatkozóan, mivel a várt bevételek elmaradtak a második negyedévebn. Az elemzők a csökkenést stratégiai eltolódásnak, vagyis a súlycsökkentés és a holisztikus wellness irányába történt eltolódásnak értékelik.

Ugyanakkor a technológiai fejlesztések – mint például a mozgást követő fitnesz készülékek – kulcsfontosságú szerepet jelentenek a cég életében.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

– mondta Mindy Grossman, a cég elnöke és ügyvezető igazgatója.

A befektetők kissé csalódtak a cég eredményeiben, és a részvényárfolyamok ez meglátszik. A jelentés után 14,86 százalékot estek a cég papírjai 90 dollárról,

a cég részvénye 78,53 dollár (21 ezer forint) értéken áll.

Ez ugyan rossz hír, de elmarad a cég 2015 júliusi rekord alacsony 3,75 dolláros részvényértékével szemben.