2050-re legalább 9 milliárd ember él majd a bolygón, és a jelenlegi mezőgazdasági rendszerek nem lesznek képesek táplálni ezt a mennyiségű embert. A beltéri növénytermesztés azonban sokkal hatékonyabb eljárással üzemel, mint a hagyományos növénytermesztés, így ez lehet a megoldás a jövőben.

A 2013-ban Kaliforniában alapított Local Roots egyike a több mint 40 ezer beltéri farmgazdaságnak az Egyesült Államokban. A cég vezérigazgatója, Eric Ellestad szerint

a beltéri gazdaságok jelenthetik a megoldást a növekvő lakossági igények ellátásában. Ráadásul a Local Roots kifejezetten a helyi igényekre figyelve termel, az ott élők alkotják magát a céget, és látják el a növényeket. 

IllusztrációForrás: AFP/Spread

2050-re a bolygó lakossága több mint 9 milliárd fő lesz, és a hetven százalékuk városi környezetben fog élni.

A globális egészség javítása jobb élelmiszertermelési rendszer kialakításával" – olvasható a mottó a cég weboldalán.

Opening the door to the future of farming. What would you want to see us grow in one of our TerraFarms?

Local Roots Farms (@localrootsfarms) által megosztott bejegyzés,

Az épületen belüli növénytermesztésnek számos előnye van. A függőleges elrendezés előnye, hogy

sokkal kisebb területen, sokkal több növényt lehet termeszteni – a cégnél tizenegyszer több saláta terem így, mint hagyományos módszerrel. Ráadásul sokkal kevesebb vízre van szüksége a növényeknek a beltéri termesztésnek köszönhetően.

Bármilyen növényt képesek vagyunk termeszteni rendszerünkben" – nyilatkozta Ellestad a MarketWatchnak. Több mint harminc különböző növény található kínálatunkban, például eper, málna, uborka vagy paradicsom. 

A Local Roots beltéri növénytermesztési rendszeréhez teljes egészében napkollektorokat használnak, és egy belső hálózat segítségével a nap huszonnégy órájában, a hét minden napján képesek ellenőrizni a fényviszonyokat LED fényforrásaiknak köszönhetően, és ezért az időjárás sem befolyásoló tényező, így az év bármely szakában képesek termeszteni,  függetlenül a kinti időjárástól.

A cég fenntartható gazdaságként működik, valamint az általa termelt növények GMO és vegyszermentesek. Ellestad pedig hozzátette, hogy a tőlük kikerülő zöldségek, gyümölcsök és fűszernövények ízletesebbek és egészségesebbek is.