Könnyen találunk helyet csomagjainknak ezzel az új applikációval

Bluesmart  intelligens poggyász
Vágólapra másolva!
Akár már napi hét dollárért letehetjük csomagunkat, miközben várost nézünk. A StoreMe alkalmazás megkönnyíti a csomagok elhelyezését, legyen szó edzőcuccról, vagy nagyobb bőröndről.
Vágólapra másolva!

Az iPhone és az androidos telefonok számára elérhető ingyenes alkalmazás már több mint 125 városban van jelen, többek között New Yorkban, Bostonban és Philadelphiában is, de idén még tovább fog bővülni.

Illusztráció Forrás: Bluesmart

A programot csak le kell tölteni, és már kereshető is az adott városban olyan hely, ahova akár pár órára, vagy akár egész napra le lehet tenni a csomagot. Számos lehetőséget kínál a program: a csomag mérete vagy az időtartam alapján lehet keresni a helyszíneken, például kávézókban, butikokban vagy éppen edzőtermekben.

Miután megtaláltuk a megfelelő tárolót, az applikáció egy órát ad, hogy elfoglaljuk.

Az ár pedig aszerint változik, hogy mennyi ideig van használatban: a kisméretű csomagok óránként két dollárba (570 forint) kerülnek, egy egész napra pedig 7,5 dollár (2.100 forint). A nagyméretű csomagok után óránként három dollárt (855 forint) kell fizetni, míg az egész napos tárolás 14 dollár (4 ezer forint). Ráadásul néhány helyszín akár több napos megoldást is kínál.

A cég eddig 80 ezer dollár (22,8 millió forint) értékű befektetést gyűjtött össze, de a teljes körű bővítéshez további 1,2 millió dolláros (342 millió forint) befektetésre lenne szükség.

Az alkalmazást eddig több mint 3 ezren használták a márciusi indítás óta – havonta átlagosan 35 százalékkal növekszik a szolgáltatást igénybevevők száma. És annak érdekében, hogy a tárolóhelyek kellően biztonságosak legyenek, a StoreMe csapattagok maguk ellenőrzik azokat, valamint a területet webkamera figyeli.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

– nyilatkozta Peter Korbel, a cég alapítója és vezérigazgatója a MoneyIsh-nek.

Az IBISWorld piackutató cég szerint az Egyesült Államok tárolási és raktározási piaca várhatóan 30 milliárdot fog elérni idén, ami a következő két évben akár 33 milliárd dollárra is bővülhet.