Az INTERSPAR áruházakban a tanévkezdés összes kelléke egy helyen beszerezhető. Az írószerektől a táskákon és ruházati cikkeken keresztül az alapvető elektronikai eszközökig minden megtalálható a hipermarketek kínálatában, írja az áruházlánc az Origóhoz eljuttatott közleményében.

A szülők augusztusi, a szükséges taneszközökről történő iskolai tájékoztatását követően látványosan megnövekedik az INTERSPAR áruházak iskolai termékforgalma, augusztus 20-a után az iskolakezdésig pedig megnégyszereződik.

A fokozott kereslethez és a változó vásárlói igényekhez alkalmazkodva idén a megszokott és kedvelt márkák mellett a magasabb árfekvésű, kiemelkedő minőségű termékek nagyobb választékban találhatóak meg a hipermarketek kínálatában.

IllusztrációForrás: Spar/Molnár Zsolt

Az áruházláncnál az iskolai felszerelések kapcsán abban is segítenek, hogy több pénz maradjon a család pénztárcájában:

a cég már július végén elindította azokat a vásárlási akciókat, amelyek a tanévkezdés legfontosabb termékeit gyűjtik össze.

A SPAR Magyarország nagy figyelmet fordít arra, hogy a szezonális termékek a legmagasabb minőségben és kellő mennyiségben álljanak a vásárlók rendelkezésére.

A teljes hálózatunkban 1450 cikkel biztosítjuk a lakosság ellátását.

Az iskolakezdés előtti időszakban kibővített választékkal várjuk vásárlóinkat, hogy minden, az iskolakezdéshez kapcsolódó terméket egy helyen meg tudjanak vásárolni – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

A cég a hipermarketekben idén július 25-én kezdte meg az iskolai felszerelések szezonális akcióját, és bővítette az addigi választékot. Az egységekben mindent be lehet szerezni, ami az iskolakezdéshez szükséges, az iskolatáskáktól kezdve a papír-írószer termékeken át az elektronikai eszközökig. A szupermarketeket augusztus elején töltötték fel iskolaszezonos termékekkel, elsősorban tűzött és spirál füzetekkel, valamint alapvető iskolaszerekkel.

IllusztrációForrás: PhotoAlto/Michčle Constantini

Az iskolai termékek közül tavaly a legkeresettebbek a füzetek és a füzetborítók voltak, melyek a forgalom egyharmadát tették ki.  

Jelentős igény mutatkozott a rajzeszközök és rajzpapírok, valamint a tan- és iskolaszerek iránt is. Nagyságrendben hasonló mértékben keresték a vásárlók a tolltartókat, illetve a tollakat és tollbetéteket.

A cég „Sulira készen!" címmel szezonális katalógusba gyűjtötte az iskolakezdéshez szükséges termékcsoportokat, amelyben testnevelésórákhoz, délutáni edzésekhez kellő, kedvezményes árú sportruházat is található.