Többen neteznek Kínában, mint az USA-ban, Japánban és Mexikóban együtt

kínai férfiak internet számítógép
TO GO WITH China-politics-congress-Internet,FOCUS by Tom Hancock This picture taken on November 2, 2012 shows a group of people at an Internet cafe in Jiashan, east China's Zhejiang province. China has witnessed explosive growth in Internet usage since the last Communist Party transition in 2002, with the online community of 538 million posing a huge challenge to the party's attempts to shape public opinion. CHINA OUT AFP PHOTO
Vágólapra másolva!
Az 1,4 milliárd lakosú Kínában rohamosan nő az internetfelhasználók száma. Az egyik állami szervezet, a China Internet Network Information Center kutatásából kiderül, hogy jelenleg az ázsiai országban az internetfelhasználók száma eléri a 802 milliót. Az intézet becslése szerint közülük 29,68 millióan még csak az idei első negyedévben léptek fel először a világhálóra.
Vágólapra másolva!

Kína történetében először lépte át az internetfelhasználók száma a 800 milliót, számolt be róla a China Internet Network Information Center. Ez több, mint amennyien összesen vannak online Oroszországban, az Egyesült Államokban, Mexikóban és Japánban.

Az internetezők számának növekedése Kínában Bloomberg

Arányaiban nézve azonban az Egyesült Államok még mindig jobban áll, hiszen a 325 millió lakosból 300 millióan interneteznek.

Az állami intézet beszámolója szerint legtöbben a mobiltelefonjukról férnek hozzá a világhálóhoz, összesen 788 millióan.

Az országban azonban korlátozottak a lehetőségek, hiszen az olyan népszerű oldalak, mint az Amazon, a Netflix vagy a Facebook továbbra sem érhetők el. Eddig különböző trükkökkel, például VPN használatával, meg lehetett oldani a hozzáférést ezekhez a weblapokhoz, azonban az utóbbi időben a kormány a legtöbb VPN applikációt töröltette az Apple-lel az App Store-ból.