A Ryanair fapados légitársaságnak az elmúlt időszak sztrájkjait követően sikerült megegyeznie az ír pilótákat képviselő szakszervezeti képviselőkkel.

Huszonkét órás kemény tárgyalássorozat után a Ryanair, illetve a Forsa szakszervezet és a Ryanair-pilóták képviselői között létrejött a megállapodás, amelynek részleteit egyelőre nem közölték. A tárgyaláson részt vevők a dokumentumot – jóváhagyásra való javaslattal ellátva – továbbították a cég írországi pilótáinak, akik majd szavaznak annak elfogadásáról.Ha pedig a voksolás pozitív eredménnyel zárul, a diszkont-légitársaság igazgatótanácsa elé kerül a megállapodás szövege. A Ryanair Európa más részein működő érdekeltségeinek alkalmazottai és szakszervezeti képviselői szorosan nyomon követik az írországi fejleményeket.

Forrás: Flickr/Nicky Boogaard

A légitársaság több mint 4000 főt foglalkoztat, közülük mintegy 350-et Írországban. A Ryanair-alkalmazottak augusztus első felében egész napos sztrájkot tartottak, aminek következtében öt európai országban több száz járatot kellett törölni. Ez a nyári szabadságolási szezon kellős közepén mintegy 55 ezer nyaralni induló turista terveit keresztezte. A tárgyalások eredménytelensége esetén további munkabeszüntetéseket helyeztek kilátásba a nyári időszakban.