A csütörtöki Magyar Közlönyben publikált rendelet alapján 2019-ben három szombat is munkanap lesz, ugyanakkor három hétköznap pedig pihenőnap.

2019 egy négynapos hosszú hétvégével indul, mivel az év első napja keddre esik.

A következő hosszú hétvége háromnapos,

mert március 15-e péntek, így az utána következő szombat és vasárnap is pihenéssel telhet.

IllusztrációForrás: Shutterstock

Ráadásul áprilisban ismét egy négynapos hétvége következik, nagypéntek és húsvéthétfő között. Ugyanakkor május elseje, a munka ünnepe a hét közepére, szerdára esik. Június 10-én a pünkösdhétfőnek köszönhetően ismét egy háromnapos hosszú hétvége jön.

A rendelet pihenőnappá nyilvánította augusztus 19-ét, így egy négynapos hosszú hétvégét eredményez az államalapítás ünnepe, azonban ezt a napot előre, augusztus 10-én, szombaton le kell dolgozni.

Az 1956-os októberi forradalom emléknapja ezúttal szerdára esik, így ez egy egynapos pihenést jelent. Azonban november elseje, mindenszentek napja péntek, így ez egy háromnapos őszi hétvége lesz.

IllusztrációForrás: Shutterstock

December 24-e keddre esik, azonban a rendelettel pihenőnappá nyilvánította a Pénzügyminisztérium, amit előtte december hetedikén, szombaton kell ledolgozni. Ugyanakkor december 27-e, péntek is pihenőnap lesz jövőre, amit december 14-én kell előre ledolgozni.

A rendeletnek köszönhetően így jövőre a karácsony hatnapos lesz, vagyis december 24-től 29-ig tart majd.

2019-ben így összesen 3 négynapos hétvégével, valamint 3 háromnapos hétvégével lehet számolni.