Az Apple vezére 120 milliószor többet keres, mint Steve Jobs

Tim Cook Apple
Apple CEO Tim Cook looks on during a visit of the shopfitting company Dula that delivers tables for Apple stores worldwide in Vreden, western Germany, on February 7, 2017. / AFP PHOTO / dpa / Bernd Thissen / Germany OUT
Vágólapra másolva!
Steve Jobs évi 1 dollárt keresett, amikor 1997-ben újra csatlakozott az Apple-höz. Tim Cook, a vállalat mostani vezetője viszont ennek a sokszorosát. Amerikai sajtóértesülések szerint a vezérigazgató az Apple jó teljesítménye miatt idén 560 000 részvényt kap, amelyek piaci értéke jelenleg 120 millió dollár.
Vágólapra másolva!

Tim Cookot teljesítménybónusszal jutalmazza az Apple, miután a cég vezérigazgatója teljesítette a célkitűzéseket, valamint az Egyesült Államok történetében először sikerült tech vállalatként átlépniük az ezermilliárd dolláros piaci értéket.

illusztráció Forrás: AFP/Bernd Thissen

A bónusz egyik feltétele az volt, hogy az Apple részvények három éven át jobban teljesítenek, mint az S&P 500 vállalatok részvényeinek kétharmada.

Ezt sikerült teljesíteni, hiszen 2017 augusztus óta folyamatosan csúcsokat dönt az Apple részvény ára, összességében pedig 25 százalékkal ér többet, mint egy évvel korábban. Az előző évben sem panaszkodhatott Cook, hiszen akkor 89 millió dollárt keresett.

Közben Cook bejelentette, hogy a pénz egy részét jótékony célra fordítja. Az előző héten 5 millió dollárt utalt el erre a célra.