A héten itt ellenőriznek a NAV-revizorok

Strand fesztivál 2018
Vágólapra másolva!
Az ADÓtraffipax honlapon megjelent információk alapján megmutatjuk, hol és milyen profilú vállalkozások számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre ezen a héten.
Vágólapra másolva!

Környezetvédelmi termékdíj ellenőrzés

A NAV megyei fővárosi igazgatóságai július 9-től a környezetvédelmi termékdíj köteles termékek forgalmazásával, importjával érintett adózók adókötelezettségeinek bejelentés, bevallás benyújtás, nyilvántartás vezetés szabályszerű teljesítését vizsgálják.

A fővárosi strandokon ezen a héten még nagyobb valószínűséggel jelenhetnek meg az adóellenőrök Fotó: Rockstar Photographers

Kiemelt ellenőrzések a fővárosban

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal 2018. június 11-től országos akció keretében fokozott jelenléttel, megerősített kapacitással, több száz revizor és pénzügyőr részvételével összehangoltan ellenőrzi a fővárosban működő kereskedőket.

Az ellenőrzések elsősorban az online pénztárgépek adatai alapján kockázatosnak tekinthető vendéglátóegységeket, ajándékboltokat, piacokon és vásárcsarnokokban értékesítőket, valamint a személyszállítási tevékenységet folytatókat érintik.

Az ellenőrök megjelenésére fokozottan lehet számítani az V., VI.. VII., IX. kerületekben. Az ellenőrzések során a nyugta- és számlaadás, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetése, a foglalkoztatottak bejelentése és a készpénzkészlet vizsgálata mellett fokozott figyelmet fordítanak a munkatársak a jövedéki termékek forgalmazásának vizsgálatára is.

Ellenőrzések a fővárosi strandokon

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. augusztusban kiemelten ellenőrzik a fővárosi strandokon tevékenységet végző kereskedőket és vendéglátóhelyeket, ahol főként a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Az aktuális heti megyei ellenőrzések listáját a Kamaraonline.hu oldalon tekinthetik meg.

A NAV természetesen a fentiektől függetlenül, előzetes, nyilvános figyelmeztetés nélkül is bárhol megjelenhet!