A világ legértékesebb médiavállalata újabb nagy nevet igazolt

2018.08.29. 07:00

A világ legértékesebb médiavállalat - a Netflix - bejelentette, hogy új kommunikációs igazgató érkezik a céghez két hónappal azután, hogy az előző távozott rasszista megnyilvánulásai miatt.

A Netflix közölte, hogy Rachel Whetstone lesz a vállalat új kommunikációs igazgatója. Whetstone a Facebooktól érkezik, ahol hasonló szerepkörben és beosztásban dolgozott. A Netflix korábbi kommunikációs igazgatóját - Jonathan Friedlandet - azután bocsátották el, hogy állítólag rasszista szavakat használt a kollégáival folytatott beszélgetések során, többek között az "N-betűs" szót is.

Friedland azóta többször is bocsánatot kért szóhasználata miatt, friss információk szerint pedig nem a kollégáit illette a rasszista jelzőkkel.

Rachel Whetstone, a Facebooknál betöltött fontos posztja mellett korábban az Egyesült Királyságban dolgozott politikai tanácsadóként, valamint a Google és az Uber vállalatoknál is megfordult már, tehát egy igazi sztárigazolásról van szó.

illusztrációForrás: Getty Images/2017 Chesnot/Chesnot

Wheatstone csak néhány hét múlva veszi fel a Netflixnél a munkát, mert időre van szüksége, hogy lezárja eddigi dolgait a Facebooknál.