Starbucks kávét vásárolhatunk a Nestlétől

Starbucks
--FILE--A pedestrian walks past a cafe of Starbucks Coffee in Guangzhou city, south China's Guangdong province, 29 October 2013. Starbucks Corp. plans to add 12,000 locations globally in the next five years, signaling that the world's largest coffee-shop chain still considers brick-and-mortar expansion a major part of its growth strategy. The target includes expanding to 5,000 cafes in China, the Seattle-based company said Wednesday (7 December 2016) in a statement. The global goal would bring Starbucks' total store base to 37,000, a 48 percent increase from its current level.
Vágólapra másolva!
Világszerte a Nestlé fogja árusítani a Starbucks előrecsomagolt kávéit és teáit. A két cég több milliárd dolláros szerződést kötött erre vonatkozóan.
Vágólapra másolva!

Gigaüzletet kötött a Nestlé és a Starbucks, amelynek értelmében a svájci élelmiszergyártó világszerte megkezdi a gyorskávézókat működtető amerikai lánc előrecsomagolt kávéinak és teáinak árusítását.
A Reuters által közölt információk szerint a

7,15 milliárd dolláros (csaknem 2 ezer milliárd forintos) licenszszerződés kizárólagos jogokat biztosít a svájciaknak, hogy az amerikai partner olyan termékeit forgalmazzák, mint a Seattle's Best Coffee vagy a Teavana.

Forrás: AFP/Imaginechina/Liu jiao

Az értékesítési jog természetesen nem vonatkozik a Starbucks kávézókra. A megállapodás részeként a Nestlé az amerikai cég 500 alkalmazottját is átveszi.