Új államkötvényt bocsátanak ki csak önkormányzatoknak

bankjegy forint
Debrecen, 2016. január 4. A megújított húszezer és tízezer forintos bankjegy részlete. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Az Államadóság Kezelő Központ (ÁKK) új államkötvényt bocsát ki az önkormányzatok részére.
Vágólapra másolva!

Az ÁKK által kibocsátott új államkötvényeket kizárólag helyi önkormányzatok vásárolhatják meg a Magyar Államkincstár fiókhálózatán keresztül.

A kötvény futamideje három év, kamata pedig évi 1,25 százalék.

Az önkormányzatok a kötvényt a futamidő alatt is értékesíthetik a Magyar Államkincstárnak, mint forgalmazónak.

illusztráció Forrás: MTI/Oláh Tibor

Az új kötvénnyel az önkormányzatok vonzó és biztonságos befektetési lehetőséghez jutnak. Az államadósság költségét csökkenti, hogy a kötvénynek, a hasonló három éves futamidejű nagybani államkötvény hozamánál alacsonyabb lesz a kamata.