Utálják a helyiek az önvezető autókat

önvezető autó
A Lexus brand SUV - which was modified by the Google sister company Waymo to become a self-driving car - pictured right before the start of the developer conference Google I/O in Mountain View, California, US, 16 May 2017. Photo: Andrej Sokolow/dpa
Vágólapra másolva!
Több, mint egy tucat helyi lakos jelezte, hogy mennyire nehéz elviselniük a mindennapi életben az önvezető autókat.
Vágólapra másolva!

A Waymo, vagyis a Google önvezető autóira a közelében élők sokat panaszkodnak. A kilenc évvel ezelőtt alapított cég járművei teszt jelleggel üzemelnek, és ez sokaknál nemtetszést vált ki.

Illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andrej Sokolow

Egy nő például arra panaszkodott, hogy majdnem nekiment az egyik autónak, amikor az jobbra kanyarodás közben hirtelen leállt – írja a The Information.

A panaszok ugyanakkor rávilágítanak arra, hogy milyen nagy kihívást jelent az önvezető autók tesztelése és felkészítése az összetettebb folyamatokra.

A Waymo több mint egy éve kapott engedélyt, hogy forgalomban is tesztelhesse a járműveit.

A cég szóvivője elmondta, hogy az autóik folyamatosan tanulnak, és a biztonság továbbra is az elsődleges számukra.

A Waymo korábban úgy nyilatkozott, hogy még év vége előtt önvezető taxi szolgáltatást indítanak, de minden járműben lesz egy képzett sofőr is. Júniusban a cég elnök-vezérigazgatója azt mondta, hogy az önvezető autókra való lakossági átállás hosszabb folyamat lesz, mint azt eredetileg gondolták.