A csőd szélén is van megoldás

Nem ér majd semmit a betétbe tett pénzünk, bankbetét, kamattartás, jegybank, forint, bankjegy, készpénz
Budapest, 2012. február 7. Húszezer forintos bankjegytömbök a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Logisztikai Központjában, ahol automata rendszeren átválogatják és ellenőrzik a papírpénzeket, majd a selejteket bedarálják és téglává préselik. A 3-4 hét alatt összegyűlt mintegy 4 tonna pénzbrikettet pályázat alapján rászoruló, közhasznú szervezetek számára ajánlják fel fűtési célra. A mostani szállítmányt a miskolci autista alapítvány bentlakásos intézményébe szállítják. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
2017-ben 6500 felszámolási eljárás és 39 csődeljárás indult magyar vállalatokkal szemben. A probléma ott szokott lenni, hogy a cégtulajdonos azt hiszi, mindent meg tud külső segítség nélkül oldani, hiszen idáig is egyedül vitte az üzletet. Pedig szorított helyzetben nagyon megéri cégfejlesztőhöz fordulni.
Vágólapra másolva!

Egy cég akkor kerülhet a csőd szélére, ha jogilag a csődeljárásban még menthető, de a felszámolást egy olyan partner kezdeményezi, ahol tartozás halmozódott fel, amit a vállalat nem akar, vagy nem tud kifizetni - írja a Profitline.hu.

László Gábor, a Netlinx cégfejlesztő ügyvezetője szerint a legfontosabb ilyenkor a negatív tendenciák felismerése.

„Meg kell próbálni felismerni, mi okozza az elégtelen működést és tenni kell ellene, eközben folyamatosan figyelve, hogy történik-e bármilyen javulás. Amennyiben nyilvánvaló, hogy nem lehet megoldani a problémát saját erőből, specialistát kell megbízni a feladattal és követni az ő utasításait" – mondta az ügyvezető.

A cégfejlesztés a csőd felé tántorgó céget is képes pénztermelő géppé fordítani Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A probléma megoldásához ki kell szakadni abból a szemléletből, hogy mindent csak a cégtulajdonos maga tud megoldani, vagy azok, akik eddig is a cégben dolgoztak.

László Gábor nem csak egy szakterülethez ért a cég működésén belül, hanem egyenként fel tudja mérni az alapvető működési területek hatékonyságát. Ez segít abban, hogy megállapítsa, mely területekkel kell foglalkozni a gyors és hatékony fejlődés érdekében. Mivel a fejlesztési projektet is ő irányítja, ezért meg is lehet ezt valósítani.

László Gábor Budapest egyik legnagyobb kórházának eredményét mínusz 800 millió forintról plusz 1 milliárd forintra fejlesztette, egy autóipari beszállítónál pedig négy hónap alatt 140 millió forint eredménytöbbletet ért el.

„Eddig száz százalékos a sikerem az elvállalt cégeknél" – nyilatkozta a specialista.

Cikkünk a Profitline.hu írása alapján készült.