Saját whiskey-t készített a Metallica amerikai metálzenekar, amelyet reméljük hamarosan a hazai rajongók is megkóstolhatnak. Mellettük számtalan együttest lehetne említeni, amelyek szintén a nevüket kölcsönzik valamilyen szeszes italhoz – galériánkban megtekinthetnek közülük néhányat.

A Blackened márkanevű italt az együttes 1988-ban megjelent, And Justice For All című albumának nyitó daláról nevezték el. A zenekar Dave Pickerell neves párlatkészítővel közösen alkotta meg a szeszes italt, amelyet már árusítanak néhány amerikai város éttermében és online, valamint a Metallica amerikai turnéjának helyszínein. Minden palack mellé Spotify- és Apple Music-lejátszási listát kap a vásárló.

 A képre kattintva megtekintheti galériánkat olyan szeszes italokról, amelyeknek egy-egy rocksztár kölcsönözte a nevét:

Metallica - Blackened American WhiskeyForrás: Metallica.com

A Metallica nem csak a nevét adta az italnak: erjedés közben a zenekar dalai szólnak, hogy fokozzák a molekulák közötti kölcsönhatást és sajátos ízt adjanak a Blackened American Whiskey-nek.
Galériánkban olyan nagyágyúkat gyűjtöttünk össze a rockvilágból, akiknek a nevével szintén forgalmaznak valamilyen szeszes italt.