Az idén már hét Facebook-vezető jelentette be távozását, de a vállalat szerint mindegyikükkel továbbra is jó a kapcsolat, sőt sokan tanácsadóként a jövőben is a cég rendelkezésére állnak.

A Facebooknál próbálják pozitívan felfogni a változásokat, sokak szerint pedig kifejezetten jót tehet a cégnek egy kis vérfrissítés a vezetésben. Ennek ellenére a Facebook mindig büszke volt arra, hogy meg tudja tartani legfontosabb dolgozóit, most ez mégsem sikerült.

A távozók között van Jan Koum, a WhatsApp nevű üzenetküldős applikáció társalapítója. Koum majdnem egy évtizedig állt a WhatsApp élén, a Facebookhoz pedig 2014-ben csatlakozott,

amikor a közösségimédia-óriás 19 milliárd dollárért felvásárolta a WhatsAppot.

Elliot Schrage, a kommunikációs vezető is máshol próbál szerencsét. Arról nem számolt be, hogy hol  folytatja pályafutását, azonban búcsúbeszédében hosszasan dicsérte Mark Zuckerberget és a Facebookot.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és vezérigazgatójaForrás: Getty Images/David Ramos

Júliusban pedig Colin Stretch, a Facebook vezető jogásza jelentette be távozását. Stretch nyolc évig volt a vállalatnál, és ő képviselte a céget a 2016-os választási botrány alatt is. Alex Stamos biztonsági főnök sem marad a Facebook alkalmazásában. Stamos augusztusban mondott le, a jövőben pedig a Stanford Universityn fog tanítani.

Komoly változás még Rachel Whetstone távozása, aki a Netflixnél folytatja, de Alex Hardiman, a hírkészítők vezetőjének lemondása is felkavarhatja az állóvizet. Whetstone egyébként a listán szereplő egyetlen vezető, aki nem kívánt nyilatkozni távozásának okairól.