Mobiltelefonról mobiltelefonra is utalhatunk

NFC telefon, mobilfizetés, illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy éven belül, jövő év július 1-jén elindul az azonnali fizetési rendszer Magyarországon, ami alapjaiban fogja megváltoztatni a fizetési szokásainkat. Létrehozása történelmi lépés az egész magyar pénzügyi rendszer életében, hiszen bevezetése a hazai pénzforgalom minden szereplője számára jelentős előnyökkel járó változásokat hordoz.
Vágólapra másolva!

Az új fizetési rendszerben a 10 millió forint alatti egyedi átutalások a hét minden napján a nap 24 órájában 5 másodperc alatt teljesülnek. Az átutalási megbízásokat akár már mobiltelefonszámra is indíthatjuk, nem szükséges ismerni a fogadó fél hosszú bankszámlaszámát.

Fontos újdonság a sárga csekk alternatívájaként is emlegetett fizetésikérelem-szolgáltatás, amelynek teljesítése a fogyasztó jóváhagyásához kötött.

Forrás: AFP


Az azonnali fizetési rendszer központi infrastruktúráját a GIRO Zrt. hozza létre, amelyben Európa egyik első számú elektronikus fizetési szolgáltatója, a dán, az olasz, valamint a szlovén azonnali fizetési megoldást szállító dán Nets cégcsoport a partnere.

Az azonnali fizetési rendszer bevezetését előkészítő GIRO projekt jelentős mérföldkőhöz érkezett.

A Nets határidőre és megfelelő minőségben átadta a magyar sajátosságokkal bővített azonnali elszámolás-forgalmi szoftvert, a GIRO Zrt. pedig ezzel egy időben felépítette a telepítéshez és az üzemeltetéshez szükséges alapinfrastruktúrát. Megtörténtek immár a kezdeti tesztelések is, amelyekkel kapcsolatban a tapasztalatok egyértelműen kedvezőek. A projekt az eredeti ütemterv szerint halad.