Újabb beruházást hajt végre Magyarországon a Bridgestone. Az új raktárépület 10 ezer négyzetméteres lesz, és 100 új embernek jelent munkát. A sajtóeseményen beszédet mondott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

A Bridgestone tovább bővíti tatabányai ipartelepét.

A 9,2 milliárd forintos beruházáshoz a magyar kormány 826 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít– jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A miniszter kiemelte, a gumiabroncsokat gyártó vállalat a legmodernebb digitális technológiával dolgozik, a beruházás pedig a magyar gazdaság gerincét adó autóiparnak jelent újabb beszállítói kapacitást és 100 új munkahelyet hoz létre.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a japán Bridgestone tatabányai üzeme bővítését bejelentő sajtótájékoztatónForrás: MTI/Soós Lajos

Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. elnöke és ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a beruházás keretében új, 10 ezer négyzetméteres raktárt építenek, valamint további kapacitás-bővítést hajtanak végre,

amellyel abroncsgyártási kapacitásukat 2020-ra évi 7,2 millióra bővítik.