Szállodát nyit az IKEA

ikea
Tiszta villamos energiát is közvetít már az Ikea az Egyesült Királyságban
Vágólapra másolva!
A híres építész, Marcel Breuer által tervezett New Haven-i irodaház már több mint egy évtizede üresen áll, azonban ez nem sokáig marad így, hiszen az IKEA szállodát szeretne csinálni az elhagyatott épületből.
Vágólapra másolva!

A svéd bútoráruházlánc, az IKEA már a végső engedélyekre vár, hogy az USA-ban, New Havenben egy használaton kívüli irodaházat 165 szobás szállodává alakítson.

Az épület két részből áll, a felső emeleteket hatalmas oszlopokkal emelték az alsók fölé.

Az irodaház 1960-ban épült, és sokáig az Armstrong Rubber használta, majd később a Pirellihez került. Az IKEA 2003-ban vásárolta meg az ingatlant, ahol egy ideig még saját bútorait is árulta, ezt egy hatalmas, az iroda falárról lelógó hirdetés mutatja.

Ebből az épületből csinál szállodát az IKEA Forrás: Flickr/Gunnar Klack

Az IKEA szerint a városnak régóta szüksége van egy új szállodára, ráadásul a magyar származású Breuer által tervezett épület ehhez tökéletes helyen van. A svéd vállalatnál már egy ideje gondolkoznak azon, hogyan is lehetne hasznosítani az épületet, és úgy tűnik, hogy most megtalálták a megoldást.

Azt még nem lehet tudni pontosan, hogy ki lesz a hotel üzemeltetője, az IKEA pedig erről nem tudott friss információkat adni a Boston Heraldnak.