Orosz hekkerek lekapcsolhatnák az USA energiaellátását?

2018.09.17. 11:49

Washingtonnak bizonyítéka van arra, hogy orosz hekkerek behatoltak az amerikai energiahálózatba - jelentette ki Rick Perry amerikai energiaügyi miniszter egy újságírókkal folytatott kerekasztal-beszélgetésen Moszkvában.

„Bizonyíték van rá, hogy ilyen beavatkozás történt és ez megengedhetetlen"- idézte a TASZSZ orosz hírügynökség az amerikai tárcavezetőt. A The Wall Street Journal a TASZSZ beszámolója szerint arról írt júliusban, hogy a magukat Dragonfly és Energetic Bear-nek nevező, a moszkvai vezetéssel kapcsolatban álló orosz hekkerek behatoltak az Egyesült Államok energiaellátását irányító rendszerhálózatába, és ilyen módon potenciálisan eszközt szerezhettek az amerikai energiaellátás lekapcsolásához. 

Forrás: Shutterstock

Az orosz hírügynökség megjegyezte: a lap nem hozott fel bizonyítékot arra, hogy a hivatalos Moszkva részese lenne a kibertámadásnak.

Perry még pénteken Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozásáról tárgyalt az orosz fővárosban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK