Vett valaki Juventus-részvényeket?

Cristiano Ronaldo, Juventus,
Cristiano Ronaldo az első gólját ünnepli a Juventusban
Vágólapra másolva!
A Juventus labdarúgóklub részvényeinek értéke megkétszereződött, amióta Cristiano Ronaldo megérkezett Itáliába. Az olaszok a továbbiakban is komoly üzleti sikert remélnek a sztárfocista megvásárlásától.
Vágólapra másolva!

Ronaldo egyre jobban játékba lendül új klubjánál Olaszországban, de talán nem is ez a legérdekesebb hír most vele kapcsolatban. Az igazi nagy tetteket ugyanis eddig a pályán kívül vitte véghez.

A klub részvényeinek értéke július óta megduplázódott, piaci kapitalizációja már eléri a 1,5 milliárd eurót.

De a Business Insider szerint ez valószínűleg még csak a kezdet, hiszen a Juventus gyorsan növekvő bevételekre számít a közvetítési jogokból és a szponzoroktól, hiszen Ronaldo leigazolásával immár világszerte követik meccseiket.

A klubnál úgy gondolják, hogy a portugál klasszis jelenléte páratlan pénzügyi lehetőséget teremt számukra, amit a vezetők Ronaldo-effektusként aposztrofálnak – olvasható a Financial Times írásában.
Ronaldo Olaszországba való igazolása tűzbe hozta a torinói futballrajongókat, emellett a klub részvényei meredek emelkedésbe kezdtek a milánói tőzsdén.

Július 3-án, amikor először jelentek meg hírek a csatár Torinóba költözéséről, a részvények 0,69 eurót értek, tegnap azonban már elérték az 1,57 eurót, ami 127 százalékos emelkedést jelent.

Cristiano Ronaldo az első gólját ünnepli a Juventusban Forrás: AFP/Miguel Medina


Még mielőtt aláírták volna a futballsztár megvásárlásáról szóló 130 millió eurós szerződést, a klub már 30 százalékkal megemelte a szezonbérletek árát – mára mind a 29 300 bérletet eladták.

Ronaldo júliusi Torinóba költözése valóságos őrületet indított el a szurkolók között: alig egy nap alatt 520 ezer Ronaldo-mezt vásároltak meg, ami 62,4 millió eurós bevételt hozott a klubnak.

És a portugál sztár ekkor még labdához sem ért a Juventusnál. Fabio Capello, a közismert volt olasz futballmenedzser szerint Ronaldo segíthet a Serie A-nak abban, hogy ismét az élre kerüljön az európai topligák között.

– nyilatkozta Capello a BBC-nek.