Ekkora repülőgép-festési blamát még nem látott a világ

Cathay Pacific Airbus A350
Vágólapra másolva!
Elképesztő gépfestési hibán kacag az internet, aminek egy hongkongi székhelyű légitársaság egyik gépe volt az "áldozata" - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

A légitársaságnak vissza kellett küldenie hibajavításra egyik Boeingjét, mert arra rosszul festették rá a társaság nevét. A látszólag jelentéktelen ügy azonban nemcsak az internetes csípkelődő kommenteket szabadította el, hanem - egyesek szerint - komoly kérdéseket is felvet: ki és hogyan hibázhatott ekkorát?

A Cathay Pacific nevű társaság gépén ugyanis a név második tagjából kimaradt az "f" betű.

A sasszemű utasok azonnal kiszúrták a hibát Hongkong nemzetközi repülőterén, és elárasztották a közösségi médiát az f-hibás gépről készült fotókkal.

A légitársaság azonnal reagált, és humoros hangvételű bejegyzésben közölték, visszaküldik dekoráció javításra a most "Cathay Paciic" álnevű gépüket.

Az utasokat megihlette a "Paciic" nevű gép, és vicceskedő kommentekkel árasztották el a felületeket, ahol a kép megjelent.

Vannak azonban olyanok, akik szerint ez akár tudatos akció is lehetett.

Egy mérnök - aki a cég egyik leányvállalatánál, a Haeconál dolgozik - úgy vélte, ha ez valóban csak egy hiba lenne, nagyobb betűköznek kellene lennie a két I-betű között, mint amekkora van. Szerinte teljességgel érthetetlen, hogy lehet ekkorát hibázni, és csak zavarosabbá teszi az ügyet, hogy nem derült ki, a

Cathay-nál vagy a dekorációt kivitelezőnél néztek be valamit.

Egy másik kommentelő pedig megjegyezte: nem ártana alkalmazni valakit, aki tud angolul betűzni.

A Cathay Pacific Airbus A350-es gépe Forrás: Flickr/Transport Pixels

A hiba javításának több ezer dolláros költsége lesz.

Arról pedig, hogy az ügy további figyelmet kapjon, a South China Morning Post gondoskodott cikkében. Szerzője felidézte, hogy ugyanennél a társaságnál már történt egy hasonlóan megmagyarázhatatlan hiba. Néhány éve egy másik gépüknél, melyre elsők között festették fel a cég logójának új változatát a pilótafülke mögé, az ügyeskezű piktoroknak fordítva sikerült azt elhelyezni.