Dinamikusan bővül a vállalati hitelezés

Budapest Bank központja 2018 június 30-án
Vágólapra másolva!
Az MNB adatai szerint 2018 II. negyedévében folytatódott a vállalati hitelezés dinamikus bővülése. Az év közepéig éves összevetésben 750 milliárd forinttal emelkedett a vállalati hitelállomány, ez 12 százalékot meghaladó éves bővülésnek felel meg.
Vágólapra másolva!

Az MNB augusztusban publikált adatai szerint a vállalati hitelállomány az elmúlt 12 hónapban összesen 750 milliárd forinttal emelkedett. A kkv-szegmens hitelezése önállóan az előzetes adatok alapján, éves szinten közel 16 százalékkal, míg az egyéni vállalkozókkal együtt 14 százalékkal bővült.

A legnagyobb növekedés a mikrovállalkozások esetében történt, elérte a 22 százalékos értéket.

Főként a mikrovállalkozások vitték a vállalati hiteleket a bankoktól 2018. második negyedévében Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az OTP Business gyors elbírálású, forgóeszköz típusú hitelét már több mint 100 cég vette igénybe. Pár hónap alatt 2,5 milliárd forintos hitelkihelyezés történt fedezetet vagy kezes bevonása nélkül. A futamidő akár 8 év is lehet, a kkv-kon kívül egyéni vállalkozók és őstermelők is igénybe vehetik. Az egyszerűen igényelhető konstrukcióhoz nincs szükség üzleti terv benyújtására.

A gyors felfutást és ismertséget segítette, hogy akár három banki munkanap alatt elbírálja a bank az igényt, és tárgyi fedezet, sőt kezes bevonása nélkül, akár 45 millió forintot kaphatnak a vállalkozások, illetve a felhasználás célja sem kötött.

Cikkünk a Piacésprofit.hu írása alapján készült.