Együttműködés a sikeres, jövőbeni pénzügyi továbbképzésért

felnőttképzés, illusztráció
Vágólapra másolva!
Együttműködési megállapodást kötött a pénzügyi továbbképzés elősegítése érdekében a Budapest Institute of Banking (BIB) és a Nemzetközi Bankárképző Központ – közölték az oktatási központok vezetői Budapesten.
Vágólapra másolva!

A több mint 30 éves múltra visszatekintő Nemzetközi Bankárképző Központ és a Budapesti Értéktőzsde által 2017-ben alapított BIB közösen indítanak oktatási programokat a piaci szereplők számára,

a pénzügyi ismeretek terjesztését a felnőttképzésben valósítják meg

– tájékoztatott Fábián Gergely, a BIB vezérigazgatója és Öcsi Béla, a Nemzetközi Bankárképző Központ vezérigazgatója.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Az eredetileg mintegy 30 pénzintézet által alapított Nemzetközi Bankárképző Központ most a hat tagú menedzsment tulajdonában van, tavaly a cég árbevétele mintegy 400 millió forintot tett ki, a társaság bevételeinek már több, mint fele a tanácsadásból, többi az oktatásból származott.

A társaság 25 alkalmazottat foglalkoztat főállásban, de az intézmény komoly kapcsolatokkal rendelkezik mind a pénzügyi szektorban, mind az egyetemek professzorai, oktatói között, közülük külső szakértőként több száz szakember vesz részt a bankárképző programjaiban.

Öcsi Béla rámutatott: a Nemzetközi Bankárképző számos nemzetközi projektben is részt vesz, amelyet külföldi szakembereknek is szerveznek itthon és külföldön, ezeken személyesen vagy e-learning keretében sajátítják el az ismereteket a hallgatók.

Fábián Gergely, a BIB vezérigazgatója elmondta: az oktatási intézmény alapítása, azaz 2017. vége óta mintegy 600 hallgató – már valamelyik pénzintézet, vagy cég dolgozója – oktatását végezte el.

Emellett a BIB jelen van a hatósági OKJ-s képzésekben is, az eddigi szerződések alapján mintegy 1500 "diák" hatósági vizsgára felkészítésében vesz részt az intézmény.

Emellett a BIB elektronikus, azaz az internetes csatornákon keresztül végzett, úgynevezett e-learning képzéseiben eddig nagyjából 5 ezer felnőtt hallgató vett részt.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A BIB mintegy 140 oktatóval rendelkezik, és egyedülálló tapasztalatokkal bír a kockázatkezelés területén, mivel a BIB programjaiban is oktató jegybanki szakértők részt vesznek az európai szabályozási fórumok programjain és egyúttal ismerik a hazai felügyeleti gyakorlat prioritásait.

Fábián Gergely elmondta:

a pénzügyi ismeretek felnőttoktatásában újszerű elemeket is alkalmaznak,

például színészek részvételével egy-egy szituációs játék keretében mutatnak be az életben felmerülő, valós pénzügyi gondokat, illetve azok lehetséges megoldását.

A vezérigazgatók szerint a két intézmény közös célja az is, hogy az eddigi gyakorlatok, tapasztalatok alapján Budapest a pénzügyi oktatás egyik európai központja legyen.