Újabb áruházakkal bővít az Aldi, mutatjuk, hol!

2018.10.04. 10:27

Tovább bővíti az Aldi magyarországi hálózatát: az öt új üzletből négy már meg is nyílt. Az üzletlánc ezáltal mintegy 100 új munkahellyel járul hozzá a hazai foglalkoztatás bővítéséhez.

Öt új üzlettel bővült, illetve bővül az Aldi hálózata Magyarországon: augusztus 30-án már megnyitotta kapuit az áruházlánc második egysége Szolnokon, a Széchenyi István körút 139. szám alatt. Szeptemberben 6-án pedig két új egységgel bővült a hazai hálózat: Kaposváron a Petőfi utca 56. szám alatt és Veszprémben, a Budapest út 20-28. szám alatti Veszprém Plázában nyílt egy-egy új áruház. A somogyi megyeszékhelyen már a második, míg a veszprémi megyeszékhelyen immár a harmadik üzletük nyílt meg.

Szeptember 27-én Enyingen, a Váci Mihály utcában nyílt meg a következő Aldi, amely közvetlenül a 64-es főút mellett található, így a Balatonra utazóknak, illetve a tó partján nyaralóknak is ideális bevásárlási lehetőséget biztosít, hiszen alig 10 percnyi útra fekszik a magyar tengertől. Az 137. magyarországi egységet pedig hamarosan Üllőn, a 4-es főút mellett adják át.

 

Tovább terjeszkedik az Aldi MagyarországonForrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Az új áruházakkal a vállalat mintegy 100 új munkahelyet hozott, illetve hoz létre a magyarországi kiskereskedelemben. A kaposvári és veszprémi üzletek hétfőtől szombatig, reggel 7 és este 21 óra között várják a vásárlókat, míg a szolnoki üzlet reggel 7 és este 20 óra között tart nyitva. Vasárnap mindegyik áruház egységesen 8 és 18 óra között áll a vásárlók rendelkezésére.

Üzemben a második naperőmű

Immár a második magyarországi üzleténél állított használatba háztartási naperőművet az áruházlánc. A soproni üzlet után már a budaörsi, Kandó Kálmán utcában található üzlet tetején is villamos energiát termel az 50 kWp teljesítményű napelemes rendszer.

Napelemek a budaörsi áruház tetejénForrás: Solutions Communications

A fotovoltaikus erőmű által megtermelt villamos energiát az Aldi a budaörsi áruház saját energiafelhasználásának csökkentésére fordítja. Minderről az üzletbe lépő vásárlók is meggyőződhetnek, hiszen a bejáratnál telepített kijelző az addig megtermelt energiamennyiségről és a megtakarított szén-dioxid-kibocsátásról tájékoztatja őket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK