Újabb áruházakkal bővít az Aldi, mutatjuk, hol!

aldi bolt üzlet élelmiszer közért
A woman pushes a shoppping trolley as she leaves an Aldi supermarket store in London on September 26, 2016. Aldi UK announced on Monday that it will invest Ł300 million ($389 million, 346 million euros) to revamp its stores over the next three years. Aldi and its German rival Lidl have boomed in Britain, grabbing market share from traditional supermarkets Asda, Morrison, Sainsbury's and Tesco, as customers tightened their belts to save cash. / AFP PHOTO / Daniel Leal-Olivas
Vágólapra másolva!
Tovább bővíti az Aldi magyarországi hálózatát: az öt új üzletből négy már meg is nyílt. Az üzletlánc ezáltal mintegy 100 új munkahellyel járul hozzá a hazai foglalkoztatás bővítéséhez.
Vágólapra másolva!

Öt új üzlettel bővült, illetve bővül az Aldi hálózata Magyarországon: augusztus 30-án már megnyitotta kapuit az áruházlánc második egysége Szolnokon, a Széchenyi István körút 139. szám alatt. Szeptemberben 6-án pedig két új egységgel bővült a hazai hálózat: Kaposváron a Petőfi utca 56. szám alatt és Veszprémben, a Budapest út 20-28. szám alatti Veszprém Plázában nyílt egy-egy új áruház. A somogyi megyeszékhelyen már a második, míg a veszprémi megyeszékhelyen immár a harmadik üzletük nyílt meg.

Szeptember 27-én Enyingen, a Váci Mihály utcában nyílt meg a következő Aldi, amely közvetlenül a 64-es főút mellett található, így a Balatonra utazóknak, illetve a tó partján nyaralóknak is ideális bevásárlási lehetőséget biztosít, hiszen alig 10 percnyi útra fekszik a magyar tengertől. Az 137. magyarországi egységet pedig hamarosan Üllőn, a 4-es főút mellett adják át.

Tovább terjeszkedik az Aldi Magyarországon Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Az új áruházakkal a vállalat mintegy 100 új munkahelyet hozott, illetve hoz létre a magyarországi kiskereskedelemben. A kaposvári és veszprémi üzletek hétfőtől szombatig, reggel 7 és este 21 óra között várják a vásárlókat, míg a szolnoki üzlet reggel 7 és este 20 óra között tart nyitva. Vasárnap mindegyik áruház egységesen 8 és 18 óra között áll a vásárlók rendelkezésére.

Üzemben a második naperőmű

Immár a második magyarországi üzleténél állított használatba háztartási naperőművet az áruházlánc.

A soproni üzlet után már a budaörsi, Kandó Kálmán utcában található üzlet tetején is villamos energiát termel az 50 kWp teljesítményű napelemes rendszer.

Napelemek a budaörsi áruház tetején Forrás: Solutions Communications

A fotovoltaikus erőmű által megtermelt villamos energiát az Aldi a budaörsi áruház saját energiafelhasználásának csökkentésére fordítja. Minderről az üzletbe lépő vásárlók is meggyőződhetnek, hiszen a bejáratnál telepített kijelző az addig megtermelt energiamennyiségről és a megtakarított szén-dioxid-kibocsátásról tájékoztatja őket.