Startupok jelentkezhetnek a V4 Innovátorok tréning programba

2018.10.05. 19:28

Október 22-éig várják a startupok jelentkezését a V4 Innovátorok tréning programba.

A „V4 Innovators in Israel Training Program„ a visegrádi országok, Izrael és a Nemzetközi Visegrádi Alap közös projektje, amelyre startupok jelentkezését várják 2018. október 22-ig. A program a V4 országok startupjai számára nyújt segítséget innovatív vállalkozásaik fejlesztéséhez, valamint sikeresebbé és piacképesebbé válásukhoz.

A képzést 2018. december 3-19. között tartják majd Izraelben.

A benyújtott érvényes pályázatok közül minden V4 országban egy helyi értékelő bizottság választja majd ki az írásbeli pályázat és egy szóbeli interjú alapján azt a hét nyertes pályázót, akik a képzésen részt vehetnek.

A visegrádi országok és Izrael közötti jó multilaterális kapcsolat keretében a „V4 Innovators in Israel Training Program" a V4 országok és Izrael közötti innovációs partnerség egyik első lépése. Célja, hogy javítsa az országok versenyképességét és tovább építse a kölcsönösen előnyös kapcsolatokat. További információk a programról (angol nyelven) itt olvashatók.

Startupok jelentkezését várják a V4 Innovators in Israel Training ProgrambaForrás: Shutterstock

A közlemény szerint Izrael ösztöndíjprogrammal is segíti a magyar innovátorokat és az egyetemistákat. A tanulmányi ösztöndíj alap- vagy mesterszakos diplomával rendelkezőknek érhető el. A programba BA fokozatú diplomával rendelkező hallgatók jelentkezhetnek az ösztöndíj keretében folytatott kutatásra, posztgraduális képzésre, posztdoktori képzésre, nyári nyelvi kurzusra. Csak azok pályázhatnak, akik a jelentkezéskor még nem töltötték be 35. életévüket. Az Ulpan/nyári nyelvi kurzusra jelentkezőknél megengedett, hogy a pályázat benyújtásakor a pályázó utolsóéves hallgató legyen abban a felsőoktatási intézményben, ahol tanulmányait folytatja.

Az ösztöndíj elnyeréséhez magas szintű angol vagy héber nyelvtudás szükséges. A kutatói ösztöndíjra jelentkezőknek kapcsoltba kell lépniük azon oktatási intézménnyel, ahol tanulmányaikat folytatni kívánják, valamint a kutatásukat vezető tanár engedélyét is csatolniuk kell pályázatukhoz. A jelentkezési határidő: 2018. december 2. A pályázatról bővebben az Izraeli Külügyminisztérium honlapján lehet tájékozódni.

A Magyarország és Izrael közötti kétoldalú oktatási egyezménynek köszönhetően az előző években közel 100 magyar diák szerezhetett első kézből tapasztalatot Izraelről, és fejleszthette szakmai tudását különböző tudományterületeken.