Milliókra lehet pályázni az Auchannál

2018.10.09. 10:09

Rekordösszegű támogatást lehet nyerni az idén 20 éves Auchantól a kereskedelmi lánc alapítványának pályázatán, amelyet az áruházak vonzáskörzetében működő, fiatalokat segítő szervezetek számára írtak ki - írja közleményében az Auchan Retail Magyarország.

A gyerekek és fiatalok körében az egészséges életmód népszerűsítését célzó projektötleteket október 26-ig várják, majd a Magyar Adományozói Fórummal együttműködve döntenek a támogatandó kezdeményezésekről még karácsony előtt. A nyertes szervezetek ötven százalékos önerő biztosítása mellett akár 3 millió forint támogatásban részesülhetnek.

„Egészséges ifjúságért - A jövőt most írod" szlogennel hirdette meg idei pályázatát az Auchan az Ifjúságért Alapítvány.

Az alapítvány olyan projektek megvalósulását támogatja, amelyek 5-25 év közötti fiatalok egészségmegőrzésében vállalnak szerepet az egészségtudatos étkezés, a sport, illetve a mozgás napirendbe illesztésével.

Újonnan induló kezdeményezéseket keres az áruházlánc, és a pályázatokat a Magyar Adományozói Fórum szakmai segítségével értékeli.

IllusztrációForrás: MTI/Máthé Zoltán

A nyertesek kiválasztásában a helyi Auchan áruházak is részt vesznek, és elsősorban olyan, a vonzáskörzetükben szerveződő aktivitások koncepcióit várják, amelyek megvalósításához maguk is csatlakozhatnak.

A nyertes projektekben történő áruházi részvétel összhangban van az áruházlánc társadalmi felelősségvállalási stratégiájával, illetve a Nyitottság Napja elnevezésű, országos munkavállalói önkéntes programjával.

A pályázat célja a fiatalok egészségmegőrzési programjának támogatásaForrás: Getty Images/iStockphoto/yacobchuk

Fontosnak tartjuk minden olyan kezdeményezés támogatását, amely arra ösztönzi a fiatalokat, hogy egészségesen táplálkozzanak és rendszeresen mozogjanak, sportoljanak a hosszú és egészséges életért" – nyilatkozta a pályázat kapcsán Bócsi Rita, az Auchan Foglalkoztatást támogató humán erőforrás vezetője.

A pályázat keretösszege több mint 68 millió forint, amely lényegesen magasabb a 2015-ben meghirdetett 28 millió.

Magasabb a 2016-ban rendelkezésre álló 55 millió forinthoz képest is, amelyet magyarországi kezdeményezések megvalósítására fordított az Auchan Retail Magyarország.

A most meghirdetett pályázaton nyertes projektenként maximálisan 3 millió 250 ezer forint támogatási összeg használható fel minimum 50 százalék önrész megléte mellett. A pályázati felhívást az érdeklődők a következő linken érhetik el: https://alapitvany.auchan.hu/palyazat.