A Boston Red Sox és a New York Yankees csapatairól talán még az is hallott, aki életében nem nézett  baseball meccset. A történelmi riválisok hétvégén csaptak össze Bostonban, és az előzetes becslések szerint legalább 15 millió dollár plusz bevételre tesz szert a város a rajongóknak köszönhetően.

Zajlik az MLB (észak-amerikai baseball liga) rájátszása, ahol ráadásul a két ősi rivális, a Yankees és a Red Sox kerültek össze. Az első két meccset Bostonban rendezték a hétvégén, az előzetes becslések szerint pedig legalább 15 millió bevételt hoztak a városnak a rajongók.

Patrick Moscaritolo szakértő kifejtette, hogy a sport hatalmas üzlet a csapatok tulajdonosainak, a játékosoknak és az ügynököknek, azonban azt kevesen tudják, hogy az adott város turizmusára is hatalmas hatással van.

Aaron Judge, a Yankees játékosaForrás: AFP/2018 Getty Images/Tim Bradbury

Az elemzések szerint a hétvégén 15 500 hotelszobát foglaltak le a Yankees-Red Sox mérkőzés miatt. Ez azt jelenti, hogy a New Yorkból érkezett szurkolók csak a szállásért otthagytak legalább 5 millió dollárt.

Az ételre és italra további 3,2 millió dollárt költhettek el a hétvégén, magára a mérkőzésre a jegyekkel, a közlekedéssel és miegymással pedig további 1,2 millió dollárt. A 15 milliós bevételből 9 milliót maga a baseball meccs közvetlen módon generál, azonban 6 millióval közvetett módon is hozzá járul a város gazdaságához, például a közlekedéssel.