A sztárbefektető 900 millió dollárral szállt be a Starbucksba

2018.10.10. 14:32

Bill Ackman befektető, akit sokan Baby Buffettként emlegetnek, jelentős összegért, 900 millió dollárért vásárolt Starbucks részvényeket. Ackman a kávézólánc gyenge teljesítménye ellenére is bízik abban, hogy a cég hamarosan meghódítja a kínai piacot.

Ackman befektetési alapja, a Pershing Square Capital 900 millió dolláros részesedést vásárolt a Starbucks kávézóláncban. A befektető egy New Yorkban tartott konferencián jelentette be, hogy immáron 15 millió Starbucks részévny tulajdonosai,

ez pedig nagyjából 1,1 százalékos tulajdonjogot jelent.

Ackman annak ellenére is kitart a Starbucks mellett, hogy a vállalat eladásai csökkennek, valamint a tőzsdén sem teljesít jól a világ legismertebb kávézólánca. Úgy gondolja, hogy a Starbucks továbbra is az egyik legjobb cég a világon, ráadásul hatalmas lehetőségek várnak rájuk Kínában.

illusztrációForrás: 123RF

A Pershing Square Capital vezetője kiemelte, hogy számításaik szerint a Starbucks kínai bevételei kétszer olyan gyorsan fognak növekedni, mint a vállalat bevétele a világ más országaiban. Ennek köszönhetően az elkövetkező években Kína egyre növekvő százalékát adja majd a Starbucks globális bevételének.

A tervek szerint a Starbucks a következő négy évben megduplázza kínai üzleteinek számát. Ackman arra számít, hogy rövidesen Kína és nem az Egyesült Államok lesz a legnagyobb piaca a kávézóláncnak.