A Lay's egy új chipset vezetett be Kínában „Little Durian Monster" elnevezéssel limitált szériában. Az újdonság arról híresült el, hogy rendkívül intenzív szaga van.

A kommentelők egy túlérett, bűzlő gyümölcshöz hasonlítják a chips szagát. A Lay's honlapján az egyikük például azt írja, hogy rendszeresen fogyasztok duriánt, egy chips ízesítéséhez felhasználni viszont szerintem nagyon rossz ötlet volt. Teljes mértékig csalódást okozott számomra ez az újdonság.

A Lay's különböző termékváltozatai egy élelmiszerüzlet polcánForrás: AFP/Justin Sullivan

Korábban az Origo is foglalkozott a duriánnal, amely Ázsiában őshonos és a gyümölcsök királyának is nevezik, mert borzalmas szaga ellenére nagyon értékes és tápláló. Másfelől viszont a világ legbüdösebb gyümölcseként is szokták emlegetni.

Nagy fába vágja a fejszéjét, aki vállalkozik rá, hogy megkóstolja, mert amikor felnyitja, jókora meglepetés éri. Persze a szinte mindent átható szag miatt. Vannak, akik a rothadó szeméthez, mások a záptojáshoz hasonlítják a bűzt, ami belőle árad. A durián ugyanakkor eléggé megosztja az embereket: vannak, akik finomnak, míg mások borzalmasnak találják.

Így néz ki a duriánForrás: Pixabay

Érdekes viszont, hogy kellemetlen szaga ellenére a durián a távol-keleti térségben szinte a reneszánszát éli napjainkban, hiszen egy sor gyorséttermi hálózat is szerepeltet a kínálatában ilyen ízesítésű termékváltozatot.A Shanghai.ist cikke emellett kitér arra is, hogy a Pizza Hut például nemrégiben ilyen ízű pizzával bővítette a választékát, a KFC-nél pedig meg lehet kóstolni a duriánból készült pitét. De a McDonald's is alkalmazkodik a trendekhez és durián jégkrémet kínál szingapúri, malájziai és hongkongi gyorséttermeiben.