Számos első osztályú repülőútnál a nagyobb tér, kényelmesebb ülés vagy a szélesebb kartámasz adja az értéket. A világ öt legdrágább repülőútjához azonban még számos olyan luxusszolgáltatás jár, mint a nagyképernyős tévé, a minibár vagy akár a saját személyzet.

Nemcsak magánrepülők fedélzetén lehet találkozni különleges, repülés közbeni szolgáltatásokkal. Egyes légitársaságok ajánlatai is tele vannak olyan ajánlatokkal, amelyek elfeledtetik az utazóval, hogy rajta kívül más is tartózkodik a gépen. Persze ezekre az utakra a jegyek milliókba kerülnek.

Az ázsiai Cathay Pacific Airlines az ötödik legdrágább utat kínálja.

A mintegy 50 éves légitársaság már négy alkalommal is elnyerte a Világ Legjobb Légitársasága címet. A 97 milliárd hongkongi dolláros éves bevételt termelő vállalat több mint 32 ezer embert foglalkoztat.

A dubaji Emirates légitársaság az egyik leginnovatívabb a luxus repülések terén, azonban az 1985-ben alapított cég által kínált legdrágább útvonal a második helyre volt csak elég a listán.

Európa legnagyobb légitársasága, a német Lufthansa – amelynek éves bevétele 35 milliárd euró – kínálja ugyanis a legdrágább repülőjegyet, jócskán rálicitálva dubaji vetélytársára.

Galériába gyűjtöttük az öt legdrágább, menetrend szerinti repülőutat, és az azok mögött álló szolgáltatókat! Kattintson a képre!

IllusztrációForrás: Getty Images/Sean Gallup