Hamarosan bárki ingyen tőzsdézhet egy alkalmazással

stocks Horizontal
Traders work on the floor at the closing bell of the Dow Industrial Average at the New York Stock Exchange on September 14, 2017 in New York. The Dow edged to a fresh record Thursday, while the S&P 500 and Nasdaq pulled back from all-time peaks as industrial and technology shares moved in opposite directions. Analysts described the stock movements as indicative of bets shifting away from tech high-flyers to sectors that have not done as well. / AFP PHOTO / Bryan R. Smith
Vágólapra másolva!
A következő generációs befektetési alkalmazás - a Freetrade - lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy ingyen kereskedjenek a tőzsdén. A vállalat a Crowdcube oldalon gyűjtött tőkét, ahol összesen 12 percre volt szükségük, hogy elérjék a kitűzött célt.
Vágólapra másolva!

A Freetrade 12 perc alatt szerzett 500 ezer fontot a befektetőktől a Crowdcube nevű közösségi tőkegyűjtő oldalon. Annyian küldtek pénzt a vállalatnak, hogy maga az oldal is leállt néhány percre a túlterhelés miatt,

majd a 28. percben már 1 millió font fölött jártak.

Összességében a Freetrade 3,1 millió fontot gyűjtött, ezzel pedig a Crowdcube történetének legtúlfinanszírozottabb projektje lett. A Freetrade alkalmazás lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy ingyen és önállóan kereskedjenek a tőzsdén.

illusztráció Forrás: AFP/Bryan R. Smith

Adam Dodds, a vállalat alapítója elmondta, hogy azért hozták létre az alkalmazást, mert szerették volna megkönnyíteni és elérhetőbbé tenni a tőzsdei kereskedést. Hozzátette: abban hisznek, hogy mindenkinek jogában áll birtokolnia egy darabot azon vállalatokból, amelyek irányítják a gazdaságot.

Dodds szerint a britek 46 százaléka szeretne részvényekbe fektetni,

azonban nem tudják ezt hogyan kell megtenni, hiszen a folyamat bonyolult, a brókerek pedig komoly jutalékot kérnek. A Freetrade ezzel ellentétben teljesen ingyenes, könnyen elérhető mindenki számára és bárhol használható.