Az OTP Bank tovább folytatja terjeszkedését régiónkban, és piaci hírek szerint már meg is van, hogy melyik regionális pénzintézet lehet a következő új szerzemény. A szerb Vecernje Novosti információi szerint az OTP Bank lehet a befutó a SocGen szerbiai egységének megvásárlására.

Egy erős, 20 százalék körüli megtérüléssel működő bankról van szó, ezért az ára valószínűleg a könyv szerinti érték fölött lenne, annak ellenére, hogy a szerb bankok ezen érték alatt forognak, és az OTP legutóbbi vétele, a Vojvodjanska Banka is a könyv szerinti érték 75 százalékán kelt el, 125 millió euróért.
Vagyis ha vételárként a könyv szerinti érték 120 és 150 százalék közötti értékét tekintjük, akkor a bank 415-480 millió euróba kerülne. Ezt az OTP könnyedén ki tudja fizetni, s még ez is értékteremtő lenne a hazai pénzintézet számára.

Forrás: MTI/Manek Attila

Ugyanis az EPS-t, azaz az egy részvényre jutó nyereséget egy közelítő számítás szerint mintegy 70 forinttal növelhetné az új szerzemény, ami néhány száz forintos értéknövekedést jelenthetne az OTP részvényárában.