Újabb fapados légitársaság állt le

2018.10.19. 14:40

A ciprusi Cobalt weboldalán jelezte szerda éjfél körül, hogy már nem szállít utasokat. A helyi újságok szerint a légitársaságnak nem sikerült új befektetőt találnia.

A Cobalt 2016 óta szállít utasokat, és fő támogatója a kínai Avic Joy Air volt – állítja a Cyprus Mail.

A légitársaság nyilatkozata szerint a jövőbeni járatait „határozatlan időre felfüggeszti", továbbá azt javasolja utasainak, hogy ne menjenek ki a repülőtérre, helyette keressék fel bankjukat, illetve utazásszervezőjüket.

IllusztrációForrás: AFP/Florian Choblet

Még nem tisztázott, hány utast érint a leállás, de a cégnek kilenc gépe indult volna a ciprusi Larnaca nemzetközi repülőtérről csütörtökön.

A Cobalt 23 célállomásra repült Európában, Oroszországban, valamint a Közel-Keleten.

A ciprusi közlekedési miniszter szerint a kormány segíteni fog a károsultaknak, hogy hazatérhessenek, de hangsúlyozta, hogy ez kizárólag a visszautazásra vonatkozik.

IllusztrációForrás: AFP/Matthieu Clavel

A Cobalt kétszáz fős személyzetének sorsa még nem tisztázott. A cég tavaly közölte, hogy első 16 hónapja alatt 740 ezer utast szállított – a német Lufthansa évente 130 millió utast reptet.

2016 előtt a ciprusi járatokat az állami irányítású Cyprus Airways uralta, amely bedőlése után lehetőséget teremtett új légitársaságok megjelenésének. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK