A hulladékok illata ihlette a francia Etat Libre d'Orange cég most bemutatott parfümjét - írja a Designtaxi. A szokatlan illatötlettel az egyébként a termékgyártás során keletkező hulladék egy részét hasznosítják.

A termék neve: I Am Trash: Les Fleurs du Dechet, azaz "Szemét vagyok: a hulladék virágai". A gyártó cég már év elején bejelentette, hogy elsőre szokatlan illatkompozíció megalkotásán dolgozik. Az a napokban mutatkozott be a nagyközönség előtt, de egyelőre csak egy exkluzív párizsi, valamint egy londoni bemutatóteremben lehet beszerezni.

Ha magát a parfümöt a hulladékhasznosítás jegyében készítették is, illatában egészen biztosan nem a végelláthatatlan szeméthegyeket idézi. 

Daniela Andrier parfümör azt mondta, a termőföld volt a koncepció kiindulási alapja, amely alkalmas arra, hogy abban az odakerülő szerves hulladék - például zöldségek, más növények - hasznosuljon.

Az illatot az eperével egészítette ki, és a hírek szerint, az eredmény "kifinomult, gyengéd" lett.

A szokatlan elgondolás promóciós koncepcióját az Ogilvy Paris dolgozta ki. A parfümalkotó ötlete köszön vissza például reklámfilmjeikben. Alább megtekinthető az egyik ilyen felvezető videó, amely áprilisban jelent meg, akkor, amikor az illat még javában "fejlesztés alatt" állt.