Szemétszagú parfümöt dobtak piacra

woman applying perfume on her wrist Women Scented Wrist Bride Beauty Sensuality Luxury Glamour Perfume Beauty Product bride applying perfume on her wrist
bride applying perfume on her wrist
Vágólapra másolva!
A hulladékok illata ihlette a francia Etat Libre d'Orange cég most bemutatott parfümjét - írja a Designtaxi. A szokatlan illatötlettel az egyébként a termékgyártás során keletkező hulladék egy részét hasznosítják.
Vágólapra másolva!

A termék neve: I Am Trash: Les Fleurs du Dechet, azaz "Szemét vagyok: a hulladék virágai". A gyártó cég már év elején bejelentette, hogy elsőre szokatlan illatkompozíció megalkotásán dolgozik. Az a napokban mutatkozott be a nagyközönség előtt, de egyelőre csak egy exkluzív párizsi, valamint egy londoni bemutatóteremben lehet beszerezni.

Ha magát a parfümöt a hulladékhasznosítás jegyében készítették is, illatában egészen biztosan nem a végelláthatatlan szeméthegyeket idézi.

Daniela Andrier parfümör azt mondta, a termőföld volt a koncepció kiindulási alapja, amely alkalmas arra, hogy abban az odakerülő szerves hulladék - például zöldségek, más növények - hasznosuljon.

Az illatot az eperével egészítette ki, és a hírek szerint, az eredmény "kifinomult, gyengéd" lett.

A szokatlan elgondolás promóciós koncepcióját az Ogilvy Paris dolgozta ki. A parfümalkotó ötlete köszön vissza például reklámfilmjeikben. Alább megtekinthető az egyik ilyen felvezető videó, amely áprilisban jelent meg, akkor, amikor az illat még javában "fejlesztés alatt" állt.