Költéselemző pénzügyi menedzsmenttel, vagyis az applikáción belül egy Pénzügyeim nevű funkcióval bővült a Gránit Bank mobilbankja. Az app öntanuló algoritmusa diagramokon, havi bontásban vezeti le a felhasználóknak a költéseket és a bevételeket, így sokkal áttekinthetőbb a pénzmozgás. Az alkalmazásról – amellyel egy Magyarországon eddig nem látott újítást vezettek be – Hegedüs Éva, a bank elnök-vezérigazgatója beszélt a Portfoliónak

A Gránit Bank néhány hete indította el mobilbanki appját, és bár egyelőre csak iOS-en elérhető, Hegedüs Éva, a bank elnök-vezérigazgatója szerint hamarosan androidos készülékekre is letölthető lesz. 

A pénzügyi portálnak adott interjújában azt mondta, nagyon kedvezőek a felhasználói visszajelzések. Az ügyfelek szeretik, hogy mindössze néhány érintéssel lehet forintban, devizában saját és idegen számlára utalni, betétet lekötni/feltörni, és hogy a hagyomásos PIN-kódos beléptetés mellett már biometrikus azonosítókkal is elérhetik a mobilbankot. Az elnök szerint a Gránit Bank egyéként is élen jár a hasonló fejlesztésekben: elsők között indították el többek között a mobiltárca funkciót és a videóbankot.

A mobilapplikációval minden könnyebbForrás: Gránit Bank

„Meggyőződésünk szerint jelenlegi és jövőbeni ügyfeleink széles rétege igényli a takarékoskodást segítő és a pénzügyi tudatosságot erősítő Pénzügyeim funkciót, amelyet eddig mobilbanki applikációba integrálva sehol sem lehetett elérni” – mondta az applikációról. Hegedüs Éva ugyanakkor megnyugtatta az ügyfeleket, hogy ez egy teljesen biztonságos alkalmazás.

A pénzügyi mobilalkalmazás fejlesztéséhez több vállalkozás is csatlakozott, startupok is kerültek a partnerek közé. „...a Pénzügyeim modul beépítése kapcsán egy olyan startuppal dolgoztunk együtt, amely elnyerte a magyarországi CESA (Central European Startup Awards) legjobb fintech startup díját” – mondta a vezérigazgató.

A Gránit Bank elmúlt 9 hónapját pedig így értékelte: „A Gránit Bank a hitelintézeti rendszert meghaladó növekedést ért el 2018 első három negyedévében is. A Bank mérlegfőösszeg meghaladta a 330 Mrd Ft-ot, az adózás előtti eredmény pedig megközelíti az 1,2 Mrd Ft, ami több mint kétszerese az előző év azonos időszaki adatának. A jó eredmény oka a kiválóan teljesítő hitelállomány és a banki átlagnál lényegesen kedvezőbb költségstruktúra, a működési költség mérlegfőösszeghez képesti arány 0,9% szemben a bankrendszer 2,1%-os arányával. A Bank a működése nyolc éve alatt éves átlagban 59%-kal növelte mérlegfőösszegét, és így mára a banki rangsor első harmadába került.”