A tudatos gyakorlás a jó üzletember eszköze a hétköznapokban is

Kreatív vagy hasznos holmira vágyik? Ezeknek minden férfi örülni fog!
fiatal, szexi, divatos, üzletember
Vágólapra másolva!
Bár az állítással kapcsolatban vannak tévhitek, melyeket el kell oszlatni, de a munkahelyi teljesítmény gyakorlással tényleg fejleszthető.
Vágólapra másolva!

Egy szakember, a Washington állambeli Kirklandben élő Art Turock szerint, ki kell mozdítani az embereket a komfortzónájukból, hogy új készségeket gyakoroljanak, és bővítsék a tudásukat a munkahelyi sikerek érdekében.

Turock szerint az első lépés annak felismerése, hogy a fejlődés csak úgy lehetséges, ha a szereplők túllépnek a megszokott üzletmenet gyakorlatán. Ehhez szakítani kell három téveszmével.

Az első ilyen téveszme az a meggyőződés, hogy a képességeinket genetikailag meghatározott tulajdonságaink korlátozzák.

Ilyenkor kezdünk úgy egy mondatot, hogy „nem tudom" vagy „nem vagyok", amely valamilyen képességünk vagy jártasságunk hiányára utal. A szakember szerint megfelelő gyakorlással ezek a képességek fejleszthetők.

"Bármilyen fejlődést elérhetek, csak erőfeszítés kérdése" - Biztosan? Forrás: Thinkstock

A második téveszme, hogy ha sokáig csinálunk valamit, akkor abban jobbak leszünk.

Amennyiben ugyanazt a dolgot újra meg újra, pontosan ugyanúgy végezzük, az nem fejlődés, hanem megrekedés és hanyatlás.

A harmadik téveszme szerint erőfeszítéssel minden fejlődés elérhető.

A valóság ezzel szemben az, hogy például a menedzsment, az értékesítés, vagy a csapatmunka mind speciális készségek, és nem érünk el nagyobb sikereket az elszántsággal sem, kivéve, ha speciálisan erre a célra tervezett gyakorlatokat végzünk.

Art Turock szerint megfelelő megközelítésre van szükség a tudatos gyakorláshoz. Ha ez nem sikerül, annak nem a tehetség hiánya az oka, hanem a nem megfelelő gyakorlás. A szakember több ilyen megközelítést is felsorol, melyeket a - cikkünk alapjául szolgáló - Szakszervezetek.hu írásában olvashatnak el.