Már 200 vállalkozást segített eddig a Középvállalati fejlesztési program

Több mint 4 milliárd forintos fejlesztést valósított meg állami támogatással az Univer Product Zrt.
Üveges sűrített paradicsom halad a futószalagon Közép-Európa legnagyobb paradicsom-feldolgozó üzemében Kecskeméten az átadás napján, 2017. augusztus 24-én.
Vágólapra másolva!
Az uniós Középvállalati fejlesztési programban több mint 200 vállalkozásnak mérte fel a fejlődési lehetőségét és ad cégre szabott tanácsot a programot működtető IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.
Vágólapra másolva!

A kft. közlése szerint a véglegesen jövő év nyarán záruló program 1,7 milliárd forint európai uniós forrás felhasználásával valósul meg, a pénzből az IFKA Magyarországon egyedinek számító átfogó vállalatfejlesztést valósít meg. A feldolgozóiparban kiemelt növekedési és innovációs potenciállal rendelkező magyar kis- és középvállalkozások részére ad több lépcsőben lehetőséget a gyorsabb ütemű fejlődésre.

Az IFKA tájékoztatása szerint a programban mintegy 150 vállalkozásnak termelési-fejlesztési, kapcsolatépítési támogatást nyújtanak, és mintegy 100 vállalkozás vehet részt külföldi szakmai tapasztalatszerzésen.

A program a feldolgozóipari cégeknek segít a kapcsolatépítésben és a tapasztalatszerzésben Forrás: MTI/Mészáros János

A programban a legjobb 50 vállalkozás gyakorlati képzésben is részesül, a cégek például segítséget kapnak a termék-portfoliójuk bővítéséhez, illetve gyártási rugalmasságuk, automatizációjuk-digitalizációjuk fejlesztéséhez

- tájékoztatott az IFKA.

A közleményben Bárdos Krisztina, az IFKA ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, azok a vállalkozások képesek fenntartható bevétel-növekedést elérni, amelyek a termelőeszközök beszerzésén túl, rendszerszemléletű projektekben gondolkodnak, magas minőségű és árú export-termékeket képesek előállítani.