A Daimler harmadik negyedéves jelentése szerint a német autógyártó nem a legjobb időszakát éli. A szigorodó szabályozások, az alternatív meghajtású járművek elterjedése, a fokozódó verseny és a globális kereskedelmi háború hatásai miatt elég nehéz helyzetben van a teljes hagyományos autógyártó szektor.

A Daimler ezúttal a bevétel és az eredménysorokon is elmaradt az előző évi teljesítménytől, az eredmény pedig alatta maradt az elemzői várakozásoknak. Az árfolyam ehhez képest emelkedésnek indult ötéves mélypontjáról.Az idei harmadik negyedévben a társaság bevétele 40,2 milliárd euró volt, 2 százalékkal meghaladva a várakozásokat, viszont 1 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál. A bruttó profit azonban 6, az EBIT 28, a nettó profit 22 százalékkal csökkent, amivel a várakozásokat is alulmúlták.

Forrás: Mercedes-Benz


Ugyanakkor a Bloomberg cikke kiemeli, hogy a gyengébb eredményekhez nagyban hozzájárult a tavalyihoz képest gyengébb dollár, a dízel járművekkel kapcsolatos szabályozások miatti költségnövekedés, emellett már a globális vámháború is éreztethette a hatását.