A K&H Bank nevében próbálkoznak csalók az ügyfelek adatainak megszerzésével. Erre elektronikusan tesznek kísérletet, megtévesztő, biztonsági figyelmeztetésnek szánt e-mail megküldésével.

A K&H honlapján is felhívja ügyfelei figyelmét, hogy elektronikus bankfiókjukba ne e-mailből, az abban szereplő linkre kattintva lépjenek be. A bank továbbá sosem kéri ügyfelei adatait e-mailen. Azt kérik ügyfeleiktől, legyenek nagyon körültekintőek azokkal az elektronikus levelekkel, melyben valamilyen, látszólag a bankhoz tartozó internetes hivatkozás (link) van elhelyezve, vagy amelyben – általában valamelyik banki vezető nevében – adataikat kérik ismeretlenek.

A K&H bank ügyfeleit is kipécézték a csalókFotó: Szabó Gábor - Origo

Az Origo birtokába került egy e-mailes próbálkozás. Alább közreadjuk a megtévesztő e-mailt, illetve annak egy lehetséges változatát.

Legyen rendkívül óvatos, ne hagyja magát megtéveszteni, adatait pedig ne adja meg, se e-mailen, sem hivatkozásra kattintva!

Az e-mail például „Rendszer értesítés” tárggyal érkezik. Feladójának e-mail-címe pedig megtévesztő, mert olyan elemeket tartalmaz, ami alapján lehetnek, akik azt hivatalos levélnek gondolják: customerserviceinfo@khbank.zrt.hu. Az e-mail nyelvezete szintén árulkodó, számos fogalmazásbeli pontatlanságot tartalmaz, ám az eleje a hivatalosság látszatát kelti.

Ez azonban nem valós értesítés.

„Tisztelt Ügyfelünk

Szeretnénk tájékoztatni Önt arról, hogy egy online ellenőrző kódot vezetett be a magánélet és

az ügyféladatok védelmére, mivel ügyfeleink nagy mennyiségű adatlopásnak voltak kitéve. be

kell jelentkeznie ahhoz, hogy ellenőrizze, hogy Ön a fiók tulajdonosa, és fiókját automatikusan

új funkciók frissítik-e.

Kattintson ide a regisztrációhoz: https://www.khbank.hu/online/verification/FX#9KI

Ennek elmulasztása korlátozza a fiók tevékenységeit. Biztonságunk a mi elsőbbségünk.

Köszönjük, hogy banki velünk.

Üdvözlettel,

Christine Van Rijsseghem

K & H Bank Igazgatója.”